Priprema za brak

bračni par u krevetu

Mnogi se nakon nekoliko mjeseci ili godina braka počnu osjećati nezadovoljno i gledati na svoj brak kao loš. Tada većina parova, umjesto da popravi svoj brak, krene napadati jedno drugo i optuživati se međusobno.

Brak nikako nije jednostavan i treba vam mnogo rada i truda na njemu svakodnevno. Prije ulaska u brak naučite ove važne korake.

Vi ste jedno

Ulaskom u brak mnogi parovi znaju nastaviti sve kao do sada pa i dalje imaju svatko svoj račun, svatko ima svoju šifru na mobitelu, svoje male tajne. Ne, to nije brak. Vi ste jedno i trebali biste imati sve otvoreno jedno pred drugim. Ako to već niste prakticirali u vezi, sada je vrijeme za to.

Prijateljice ne trebaju znati baš sve

Kada smo ljuti na svog partnera odmah otrčimo ispričati sve svojim prijateljicama u suzama. Tražimo da nas tješe, a njega da ogovaraju s nama.

No zapravo nam nije napravio ništa loše, rekli ste im samo dio priče i uveličali jer ste se osjećali povrijeđeno. Vaše prijateljice će imati loše mišljenje o vašem mužu i o vama jer ste jučer vikale da nije dobar, a danas govorite da je divan.

Stanite na loptu. Vaš muž je osoba koja im sutra treba stati pred oči. Želite li da misle loše o njemu jer ste vi bili ljuti? Naravno da se trebate povjeriti prijateljicama kada se osjećate loše, ali sve ima svoje mjere.

Vrijeme samo za vas dvoje

Ako ne odredite vrijeme za sebe na početku braka nikada ga nećete pronaći. Kasnije će doći djeca, kućni ljubimci, škole, poslovi i vi ćete se pogubiti u tome.

Zadržavanje slobode

Kako ste prije braka išli na kavu s prijateljicama, tako trebate i u braku. Možda ne u istoj količini, ali nema potrebe da zanemarujete svoje prijatelje, svoj posao niti svoj hobi. Tako se postavite od početka i pružite isto to svome partneru.

Ne mora sve uvijek biti savršeno i neće biti

Mnogi se razočaraju u braku jer sve nije divno, ali i ne može biti divno. Ni vi ne izgledate uvijek divno i niti se uvijek tako osjećate. Isto vrijedi i za vašeg partnera. Nekada ćete biti nervozni, tužni, nekada se nećete moći pogledati, ali jednako tako ćete se i smijati, voljeti, i uživati skupa. To je život, to je brak.

Ako se posvetite braku i podsjetite se da ste u brak ušli iz ljubavi jer ste bili uvjereni da ste jedno za drugo i to se nije promijenilo, onda postoji šansa da imate predivan brak. Samo primijenite ovih 5 pravila ulazite li u brak ili ste već u njemu i uspjeh je zagarantiran.

Autor: J.S., Foto: wavebreakmedia ltd/Shutterstock