Gubitak nevinosti kod žena

ljubavni par

Zanimljiva informacija je da su psiholozi otkrili kako na određene žene gubitak nevinosti djeluje poput ovisnosti prema tom partneru. Je li se to dogodilo i vama?

Psiholozi su došli do zaključka da kada je žena odlučila pristati na svoj prvi seksualni odnos, ona je svu svoju ljubav i povjerenje poklonila drugoj osobi. Ta osoba se urezala u njezino srce i psiholozi tvrde da mnoge žene i godinama nakon prekida s tom osobom potajno pate za njime.

Provjerite neke od znakova je li se i vama u srce urezao prvi partner s kojim ste imali spolni odnos.

Nemogućnost prekida

Mnoge žene završe u braku s prvim partnerom upravo zbog tog osjećaja urezanosti njegovog lica i tijela u srce i um. Često taj partner bude toliko pogrešan da one čitav svoj život pate zbog toga, ali se ne mogu maknuti od njega. Njihov partner je dio njihove bliskosti i predaje koje su osjetile s njime i ne mogu zamisliti da se predaju nekome drugome. Upravo se zbog ovoga mnogi psiholozi priklanjaju vjerskim razlozima apstinencije prije braka ili barem savjetuju da se dobro upozna partnera.

Uspoređivanje s prvim partnerom

Nakon što je vaš odnos završio i krenuli ste dalje s izlascima i novim muškarcima, stalno uspoređujete kako je bilo s prvim i je li ovaj bolji.

Tip muškarca

Mnoge djevojke nakon prekida s prvim dečkom ili totalno promijene tip muškarca koji im se sviđa ili postanu opsjednute i traže sličnog muškarca pa često izlaze s gotovo identičnim muškarcima i po izgledu i po ponašanju.

Tiha patnja

Iako ste u braku, imate svoj život i djecu, vaš partner vam je velika ljubav i potpora, ali nešto vam fali. Nedostaje vam ono nešto što ste imali s prvim partnerom.

Ljubomora

Nije ništa neobično da djevojka kada sazna da je njezin prvi pronašao pravu ljubav ili da se ženi, ili se već oženio, jednostavno poludi od ljubomore. To je prirodna reakcija tijela jer se ona predala tom muškarcu ili mladiću i njezino srce ga pamti. Spoznaja da je on sada nečiji, da je voljen od strane druge žene, za neke to jednostavno biva previše.

Autor: J.S., Foto: Pressmaster/Shutterstock