Poluduga kosa

poluduga frizura
Poluduga frizura, Foto: dpaint/Shutterstock

Poluduga kosa idealna je dužina za sve one neodlučne koji nisu sigurni bili im kosa bila praktički do struka, ili možda ipak malo kraća. Recimo da je idealna dužina za sve one koji se ne osjećaju ugodno s jako kratkom kosom kao što je iznad uha, jer smatraju da im to ne stoji, a opet se ne žele zamarati s pretjerano dugom kosom.

Poluduga kosa idealan je izbor za sve one koji se vole igrati sa svojom kosom i to pomoću različitih frizura i kombinacija upotpunjenih različitim modnim dodacima. Sa poludugom kosom imate zaista nevjerojatan izbor frizura s kojima možete izgledati poprilično sofisticirano i naravno moderno.

Tu su neki od primjera slavnih ososba koje su svojim frizurama uspostavile određeni trend. To su recimo Scarlet Johansson koja svojom poludugom kosom može apsolutno sve, a ako imate lice slično njezinom tada se preporučuju frizure koje više naginju nekim polupundžama.

Od svjetskih zvijezda treba izdvojiti i Katie Holmes koja već neko vrijeme nosi poludugu kosu, a koju uvijek na glamuroznim primanjima možete vidjeti sa frizurom gdje je očito da je četka odradila svoje i to laganim uvijanjem.

Bitno je naglasiti ljepotu vaše kose, a to možete tako da se savjetujete sa svojim frizerom, bila da je kovrčava, ili ravna. Poluduga kosa je iznimno zahvalna, samo je bitno odrediti frizuru prema obliku vašeg lica, dakle koja će vama najbolje odgovarati.

Smatra se da prednost poluduge kose leži u činjenici da bez obzira u kakvom je stanju vaša kosa, možete oblikovati frizuru pa makar ju samo svezali u rep, ili lagano podignuli. Zanimljivo je koliko postoji varijacija na temu poluduge kose i koliko imate izbora za izabrati frizuru koja će vama najbolje odgovarati.

Ako prije niste bili sigurni, sada uz savjet frizera i informiranje preko različitih medija možete izabrati svoju frizuru iz snova i napokon se ohrabriti na šišanje kose koja vam je dosada bila do struka. Za takvo nešto morate biti sigurni i dobro razmisliti, a vjerojatno ćete osjetiti olakšanje kada napokon donesete odluku.

Autor: S.Š.  Foto: dpaint/Shutterstock