Obrnuti tuš

tuš na očima

Obrnuti tuš novost je u šminkanju i tehnika je koja će obilježiti jesen. Predstavljen je na njujorškom tjednu mode i ubrzo je zamijećen na ulicama brojnih gradova. Pošto se make up trendovi mijenjaju kao i modni, bitno je uvijek biti u tijeku s njima kako biste znali što se nosi i tako istaknuli ono najljepše na svom licu.

Ovaj način šminkanja zahtjeva neutralno lice, bez nanošenja rumenila. Puder također ne smije bit primjetan. Njegova nijansa mora odgovarati onoj vašeg tena, a usne moraju biti u drugom planu. Upravo radi toga, dobro bi bilo usne prekriti malom količinom pudera. Cijela pozornost mora biti na očima i to tako da se istakne njihova veličina.

Uokvirite oči tušem, ali ne kao i do sada s gornje strane! Povucite liniju tuša s donje strane kapaka!

Tuš za oči vjerojatno se krije u kozmetičkim torbicama svih žena. Za njime posežemo kada želimo jako naglasiti oči za večernji izlazak i tada ga kombiniramo sa sjenilom tamne nijanse, dok je idealan i za nanošenje preko dana. Tada je uz njega potrebno samo malo maskare.

Pošto vjerojatno znate klasičnu tehniku nanošenja tuša, pročitajte kako ćete biti u trendu nanoseći tuš na donji dio kapka. Zasigurno ćete tako biti uočljive i plijenit ćete pozornost gdje god da se pojavite.

1. Za početak, znajte da ćete ovakvim izgledom postići da svi pogledi budu usmjereni u vas. Razmislite želite li ga koristiti po danu ili ćete ga ipak odabrati kao idealan make up za večernji izlazak.

2. Tuš na donjem kapku najbolje će pristajati širim oblicima lica. Nanesite tuš u malo debljem sloju te liniju produžite van kapka tj. malo izvan područja oka prema sljepoočnici. Obrnuti tuš pristajat će i onima s nešto užim oblikom lica i sitnim očima, ali tada bi linija trebala biti tanka i kraća. Nikako ne prelazite linijom van kapka.

3. Bitno je da ostali dijelovi lica budu neutralni. Upravno zato koristite zemljane tonove šminke kako biste neprimjetno iscrtali obrve, a također usne i kapke lagano našminkajte.

4. Tehnika nanošenja obrnutog tuša zahtjeva preciznu i mirnu ruku. Povucite liniju od ruba oka pa dalje prema sljepoočnici. Zavisno od oblika lica liniju će još možda trebati dodatno podebljati ili povući izvan očiju.

5. Ako se po prvi puta koristite ovom tehnikom obrnutog tuša preporučljivo je da za početak iscrtate liniju olovkom ili sjenilom tamnijih nijansi. Ako ste uvjereni da vam dobro stoji i mislite da možete, povucite nakon toga liniju tušem.

Za kraj, bitno je naglasiti da tehnika obrnutog tuša zasigurno više pristaje ženama tamnijeg tena zbog toga što se maskara u ovom slučaju ne koristi. Ipak, ako želite, koristite maskaru. Zasigurno ćete i tako postići lijep i zavodljiv izgled očiju.

Autor:M.L., Foto: bart78/Shutterstock