Noćna njega suhe kože

njega suhe kože

Zateže li vas koža nakon umivanja i čini li vam se ponekad kao da je za broj premalena to je sigran znak da je vaša koža suha. Takva koža ima problema sa regulacijom sebuma, tj. luči ga u premalim količinama što dovodi do konstantnog osjećaja isušenosti i nelagode.ž

Ovaj tip kože ujedno je i najtanji i potpora kolagenskih vlakana koji se nalaze u dermisu najranije počne slabjeti, stoga se i znakovi starenju puno brže očituju nego na masnoj ili mješovitoj koži. Uz nedostatk vlage ujedno i nedovoljnam količina njene vlastite masnoće može uzrokovati razne neugodne promjene na koži.

Žene sa ovim tipom kože mogu očekivati pojavu prvih malih borica već u 20ima. Ujedno vrlo često njega neprikladnim preparatima ili pregrubo čišćenje rezultiraju nepravilnostima poput ljuštenja pojedinih dijelova ili njihova otvrdnuća. Možda ste primjetile i malene ljuskice kože koje se skrivaju u obrvama.

Ako ste ikada imale ikoju od ovih nelagodnih nuspojava, ne brinitem rješenje postoji. Pod hitno trebate započeti novi režim njege kože lica kako bi je što duže očuvali svježom i mladolikom. Prva stvar na koju morate zaboraviti agresivni su sapuni i tonici koji će samo pogoršati stanje.

Jako sunce, centralno grijanje ili hladni vjetrovi vaš su zakleti neprijatelj, a prijatelj koji vas uvijek spašava iz ove nevolje masna je i bogata hidratantna krema koju će vaša žedna koža dočekati raširenih ruku.

Kraj je dana , spremate se na počinak i vrijeme je da skinete šminku. Odaberite preparat na bazi ulja koji je dermatološki testiran i prikladan i za ukljanjanje šminke oko očiju. Dovoljna je vrlo mala količina koje će uspješno otopiti make up i ujedno njegovati nježnu kožu oko očiju.

Odaberite blago mlijeko za čišćenje i nanesite ga na komadić vate. na taj način čete skinuti još eventualne ostatke nečistoća ili šminke koje ste propustili. Trljajte kožu nježnim pokretima prema gore, jer bi agresivno trljanje ili mreškanje moglo potencirati nastanak bora.

Zapljusnite lice hladnom vodom kako biste isprali ostatke mlijeka za čišćenje. Ovaj osjećaj posebno će vam goditi kako vas suhoća prati tokom čitavog dana, no kontakt sa vodom oduzima vodu vašoj koži. Sada posušite lice i spremene ste za najvažniji korak. Odaberite gustu hidratantnu kremu. Rijetki losioni možda imaju mnogo vlage, ali vama treba i mnogo ulja koje će stvoriti zaštitini sloj i spriječiti isušivanje gornjih slojeva kože.

Sad ste spremene za počinak, koža je navlažene i nahranjena i ima vremena aktivirati svoje prirodne mehanizme obnove tokom sna. Želimo vam laku noć i lijepu blistavu kožu.

Autor: L.K., Foto: Evgeny Atamanenko/Shutterstock