Masaža nogu i stopala

piling pete

Postoji puno načina rada na nogama i stopalima, a isplati se uložiti truda i energije kako bi u potpunosti prihvatili osnovne tehnike metode koja nam svima pomaže da se osjećamo bolje i ljepše i da postanemo vješti u pružanju tretmana možda nekom drugom i tako pomognemo još nekome osim sebi. Masaža kao takva došla je iz potrebe ublažavanja bolova na raznim dijelovima tijela.

Ona je opuštajuća za primatelja što je zapravo čini svojevrsnim protuotrovom za sve probleme koji dolaze zbog stresa. Postoji nekoliko načina masiranja stopala, a za vas je najvažnije da usvojite osnovne tehnike koje možete koristiti kod kuće.

Generalno gledajući ne može se, a da se ne spomene aromaterapija. Ona je svoje čarobne ruke i ovdje upotrijebila i to kombinacijom raznih masažnih ulja koji u kombinaciji s određenim pokretima rade prava čuda.

Poboljšajte masažu stopala pomoću esencijalnih ulja u kombinaciji s raznim kremama kako bi dobili potrebnu hidrataciju kože i osjećaj opuštenosti te manje napetosti na tom području. Najpoznatija je švedska metoda masiranja.

Ona nastoji manipulirati mekim tkivima poput mišića, kože, tetiva i ligamenata. Koriste se razne tehnike poput glađenja, miješanja i brzih ritmičkih pokreta. Poznata je i refleksoterapija gdje se određene točke stimuliraju pritiskom prsta.

Skoro svaka metoda koja podrazumijeva masažu stopala naglasak stavlja pritiskom na nožna stopala, ali tako da to predstavlja ugodu i ništa neudobno. Ovakvim načinom rada može se postići bolja cirkulacija i poticanje tijela na opuštanje.

Pokušajte ponekad odmoriti svoje noge tako što ćete ih namjestiti iznad glave. Najbolje je leći na kauč i nasloniti noge na naslon. Opustit ćete mišiće i omogućiti vraćanje krvi, što pomaže u prevenciji proširenih vena i natečenih gležnjeva.

Osim uobičajene masaže vodite računa o svojim stopalima. Sušite ih temeljito, a pogotovo ona područja oko nožnih prstiju. Ako ne vodite računa mogu vam se stvoriti gljivice i tek ste onda u pravom problemu.

[fvplayer src=’http://player.vimeo.com/external/88451445.sd.mp4?s=dffb6a2523be8c34bfdd05b25733363f’ embed=true ad=’http://pubads.g.doubleclick.net/gampad/ads?sz=1024×576&iu=/8373/HR/Kreativna_Mreza/HR_Zanosna_EX/InStream.ROS/Video_Preroll&ciu_szs&impl=s&gdfp_req=1&env=vp&output=xml_vast2&unviewed_position_start=1′ ad_skip=yes]

Autor: S.Š., Foto: Kacso Sandor/Shutterstock