Neželjene dlake i dlačice – kako ih ukloniti

tretman

Uklanjanje dlačica nije baš ugodan zadatak, ali ipak ga morate obaviti. Postoje razni načini kako to možete učiniti, jedan od njih je brijanje britvicom, drugi je depilacija voskom ili šećernom pastom i treći uz pomoć epilatora. Da biste izvukli najbolje rezultate, evo nekih savjeta:

Prvi korak je korištenje pilinga prije brijanja. Najviše se preporuča piling za tijelo koje sadrži sitna zrnca koji će vam pomoći u rješavanju grubljih slojeva kože i naravno sitnih uraslih dlačica.

Želite li izbjeći neugodan osjećaj zatezanja, pa i peckanja bilo bi najbolje kada bi se mogli brijati za vrijeme tuširanja. Umjesto kreme uvijek se radije preporuča proziran gel, koji će vam pomoći da lakše uočite dlačice kojih se želite riještiti.

Nemojte zaboravit promijeniti britvicu. Naime koliko je bitno voditi računa o redovitom uklanjanu dlačica, isto je tako bitno paziti da imate novu britvicu nakon svakih 6 brijanja. Naime unatoč pranju britvice, postoji opasnost od nastanka bakterije koja može izazvati infekcije.

Ako nikada niste brijali područje bikinija, a želite da ispadne savršeno, najbolje bi bilo kada bi otišli kozmetičarki. Radi se o osjetljivom području koje nepravilnim uklanjanjem može ostaviti modrice ili čak urasle dlake. Kada koristite vosak prvi put najbolje je započeti s nogama.

U slučaju da želite koristiti kremu umjesto voska najbolje bi bilo nabaviti posebne gaćice od papira koje pokrivaju sva kritična područja. Upravo vam one omogućavaju da se riješite neželjenih dlačica na bikini zoni.

Kako bi izbjegli iritacije na koži nemojte ostavljati kremu predugo na koži, te izbjegavajte sunčanje nakon depilacije, jer je koža tada još osjetljiva. Izgledati odlično znači cjelokupan izgled – kosa, odličan izbor odjeće, modni dodaci – sve odlično prezentirano. To je proces korak po korak i može promijeniti vaše raspoloženje.

Foto: Yuri Arcurs/Shutterstock