Sjenilo za plave oči

plave oči

Postoji nekoliko različitih nijansi plave boje očiju i zato je važno znati kako odabrati odgovarajuću boju sjenila s kojim ćete ih uljepšati. Imate li i vi plave oči i kako ih šminkate? Koju god boju odabrali važno je da pronađete najbolju uz koje će vaše oči biti jednostavno neodoljive.

Ako pogriješite prilikom odabira sjenila, tuša ili maskare, plava boja vaših očiju neće toliko doći do izražaja. Zato je potrebno znati koje su to sve nijanse između kojih možete birati kada se odlučujete za dnevni ili večernji look.

Dnevni look obično podrazumijeva diskretniji način šminkanja bez velikih kontrasta jer ipak se radi o izgledu koji želite imati svaki dan, dok ste na poslu ili tijekom casual druženja s prijateljima na kavi. Odlučite li se za diskretniji look, za vaše plave oči su topli ili zemljani tonovi.

Nijansa koja će najbolje istaknuti plavu boju očiju bez obzira radi li se o tamnijoj ili svijetlijoj nijasni plave, je brončana nijansa sjenila. Nećete pogriješiti ako odaberete nijanse kao što su zlatna, čokoladna, karamel ili boja kave.

Za svakodnevni izgled možete se našminkati tako da ćete najviše koristiti zemljane tonove. Umjesto crnog tuša za oči, odabrat ćete onaj u boji čokolade ili bakra i iskombinirati ga sa sjenilom u karamel ili zlatnoj boji. Uz dodatak shimmera jednostavno ne možete pogriješiti.

Večernji izgled podrazumijeva intnezivnije boje i malo veću slobodu, pa tako možete napraviti smokey eyes uz dodatak zlatnih tonova bilo u obliku sjenila ili olovke za oči. Olovku nanesite samo na krajeve.

Ukoliko imate plave oči poput safira, za vas je veći raspon boja poput ružičaste, srebrne, ljubičaste i boje fuksije. Za sve one sa svijetlim plavim očima rezervirane su boje sjenila poput lavande, šampanjca, breskve, ružičastih i pepeljastih tonova.

Kada želite da vaše plave oči budu vizualno veće, poigrajte se s tamnijim i svijetlijim bojama i to tako što ćete svijetlije nijanse nanositi na početak oka, dok će se tamnije nalaziti na krajevima.

Autor: S.Š., Foto: Malyugin/Shutterstock