Najbolja pjena za kosu

sjajna kosa
Sjajna kosa, Foto: Trifonov Igor/Shutterstock

Vaša kosa je bez volumena, sjaja i izgleda zapušteno? Ne trebate brinuti, to se današnjom kozmetikom i preparatima za kosu itekako može riješiti. I to na vrlo jednostavan i brz način. Jedan od najvažnijih preparata za kosu i njen izgled zasigurno je pjena. Zašto je pjena za kosu uopće toliko učinkovita?

Kombinacija nutritivnih i hranjivih sastojaka u sastavu pjene odlični su za kosu i cijelo vlasište. Svi znamo da je zdrava kosa najljepša kosa, a ovi sastojci uvelike utječu na njeno zdravlje i kvalitetu. Kod kose se javlja pucanje zbog lošeg tretiranja, naprimjer prečestog pranja, sušenja sušilom, umjesto onog prirodnim putem, peglanja, uvijanja. Najčešće pucaju sami vrhovi kose koji su najosjetljiviji i ujedno, najtanji. Iako se to u većini slučajeva mnogo ne primjećuje, ipak je vidljivo i ne izgleda nimalo lijepo, a ni privlačno.

Mnogim ženama je upravo kosa i zanimljiva frizura najveći adut. Stoga, pjena je idealna da biste i vi sačuvali ljepotu svoje kose najduže što možete. Pjenu možete naći u svim boljim trgovima, a danas je njenih proizvođača sve više i više. Dijelimo ih po faktorima učvršćivanja, odnosno njihovoj čvrstoći. Što je faktor učvršćivanja pjene veći, to je sam učinak efektniji i jači.

Svaka je pjena namijenjena drugoj vrsti kose, razlikujemo onu za kovrčavu, tanku i izrazito ravnu kosu. Tako si uvelike olakšavamo primjenu i nanošenje jer je kod kovrčave kose potreban veći faktor učvršćivanja. Ravna kosa zahtijeva manji faktor jer je već sama po sebi “poslušna” i jednostavna za oblikovanje, održavanje.

Prije same upotrebe pjenu je obavezno protresti. Ne nanosi se direktno na kosu, već na dlan sa kojim se kasnije nanosi na kosu. Pokušajte je jednako rasporediti po cijeloj kosi, kako ne bi ostali vidljivi tragovi. Kod nanošenja pjene ne smijete pretjerivati jer se kosa na taj način može brzo zamastiti i neće izgledati dobro.

Autor: D.Š. Foto: Trifonov Igor/Shutterstock