Muške čarape

muške čarape
Muške čarape, Foto: Monkey Business Images/Shutterstock

Toliko zanemareni komad muške odjeće kojemu se ne posvećuje dovoljno pažnje upravo su čarape. A jedan tako mali detalj može u potpunosti uništiti čitavu kombinaciju. Zamislite situaciju u kojoj odlazite na svečanu večeru ili poslovni sastanak.

Taman ste se obrijali, mirišite božanstveno, odijelo savršeno pristaje, imate na ruci dobar sat i osmjeh šarmera na licu. Nalazite se sa ostalim gostima ili poslovnim partnerima, upoznajete sve koje ne znate i zatim se sjeda za stol. Kako ste sjeli hlače od odijela su se podigle i iznad ulaštenih cipela provirile su bijele sportske čarape. Čujete li onaj zvuk za GAME OVER.  Ako vi niste primjetili svi ostali jesu, vjerujete nam.

Stoga obratite malo pažnje slijedeći puta kada se odijevate. Bijele pamučne čarape, sa možda pokojom crtom odličan su odabir ako ćete provesti popodne na teniskim terenima ili ćete sa prijateljima odigrati pokoju utakmicu nogometa ili košarke i zaliti to pivom, ali njima nije mjesto u ponešto svečanijim kombinacijma.

Odaberite jednobojne čarape od finijeg materijala. Tamnoplave, crne ili sive najčešći su odabir poslovnih ljudi. Možete odabrati i one koje imaju rombove ili neki uzorak po rubu, ali uvijek neka budu tamnijih boja. Mnogi mladi urbani muškarci u posljednje vrijeme biraju skraćene čarape koje nose na bermude i kvalitetne tenisice za nešto profinjeniju varijantu casual stila.

Kada birate čarape broj zapravo nije toliko bitan jer su vrlo rastezljive ali ono što je bitno je da ne budu preuske na vrhu. Danas je moguće pronaći i muške čarape koje nemaju gumicu na vrhu nego su istkane od jednog komada koji nigdje neće stezati. Svima nam je poznat trag koji ostavljaju čarape kada su preuske i nelagoda dok nas pritišću.

No nije za zanemariti i njihov šaljiv modni potencijal. Svakako nalazite li se u nešto ležernijoj poslovnoj situaciji možete odlučiti potpuno baciti oprez u vjetar i odlučiti se za čarape u recimo crvenoj ili jarko narančastoj boji koje možete eventualno upariti sa kravatom iste boje. Vaš mali modni bunt u svijetu formalnog odijevanja s kojim se taman možete provući.

Autor: L.K. Foto: Monkey Business Images/Shutterstock