Najlonke, poluprozirno zavođenje

samostojeće najlonke
Samostojeće najlonke, Foto: AXL/Shutterstock

Čarape djeluju kao sasvim jednostavni odjevni predmet sa primarno pragmatičnom funkcijom grijanja nogu. Ali oh, one su toliko više. Prve čarape bile su izrađene od materijala koji su tada bili dostupni, uglavnom životinjske kože. Rimljani su u ovu kombinaciju ubacili u vunu. 10. stoljeće  donijelo je naglu eksploziju nošenja čarapa kada su se smatrale statusnim simbolom i samo najbogatiji su si ih mogli priuštiti.

Čarape svoj put započinju u muškim ormarima i popularnost im naglo raste izumom šivaćeg  stroja krajem 16.st. kada se brzina izrade ubrzava i do šest puta. Uskoro su žene prisvojile ovaj odjevni predmet i revolucija seksualnosti je započela.

Europa se masovo upoznala sa najlonkama po izumu umjetnih materijala. Bilo ih je jeftinije proizvesti čime im i prodajna cjena naglo pala i postale su dostupšnije širim slojevima. U prošlosti je bilo teško umanjiti cijenu ovog predmeta pošto je izrada bila mukotrpna i radilo se uglavnom o finoj češljanoj vuni ili svili.

Preokret je donio najlon, umjetno vlakno koje se lako i jeftino proizvodi. Poluprozirne i erotske kvalitete najlonki kakve poznajemo danas toliko su šokirale svijet da su neke arapske zemlje zabranile njihov uvoz. Kazna je bila nevjerojatno visoka. Uvezete li najlonke i uhvate li vas možete očekivati smrt.

Oblici i varijacije u kojima danas možemo pronaći najlonke vrlo su šaroliki. Ovisno o preferencama možete birati između dokoljenki, samostojećih i pravih najlonki s gaćicama. Jednobojne, uzorci, čipkane, prinetovi. Kako uopće odabrati?

Odabir ovisi o vašem karakteru. Mlade djevojke sa zaigranim veselim proljetnim stilom zasigurno će odabrati neki od modela u jarkim bojama ili upečatljivi print. Nešto iskusnije starije žene vjerojatno će birati jednobojne crne ili bež modele. Možda sa decentnim printom ili čipkanim aplikacijama.

Najlonke imaju nevjerojatnu moć zavođenja i privlačenja pogleda. Ima nešto u gledanju gole kože koja je istodobno pokrivena i otkrivena. istodobno i dopušta i zabranjuje. One su danas jedan od najčešćih muških fetiša. Objašnjivo ili ne, nema veze. Odjenete li najlonke možete biti sigurne da ćete biti primjećene. Pokažite ponosno noge i pozdravite proljeće!

Autor: L.K. Foto: AXL/Shutterstock