Figaro za kosu i bujne kovrče

figaro za kosu
Figaro za kosu, Foto: Alena Ozerova/Shutterstock

U ljudskoj prirodi je jednostavno željeti ono što nemamo. Trava je uvijek zelenija sa druge strane, ali samo zato jer ne znamo koliko ova tratina zadaje problema svojim vlasnicima kojima se vjerojatno upravo naša livada čini savršeno pošišanom i zelenom. No danas nećemo pričati o proplancima već o kosi.

Uvijek je tako. Ako imate kovrčavu kosu želite da je ravna i proklinjete svaki vlažni dan nakon kojeg izgledate kao da ste dobili ulogu u Kralju lavova. Ako vam je kosa pak ravna smatrate je dosadnom i neprestano je pokušavate začiniti nekim novim frizurama i eksperimentima.

No zahvaljujući raznim frizerskim pomagalima danas nam je mnogo lakše promijeniti svoj izgled na jedan dan i biti netko sasvim drugačiji. Figaro je upravo jedna od takvih naprava koja će djevojkama s ravnom kosom za nekoliko minuta dati bujne i zaigrane kovrče ili će pak pomoći i onima s kovrčavom kosom kako bi svoje ljepše oblikovale i dovele ih u red.

Kako je najbolje oblikovati kosu figarom? Proces je doista lagan i sa malo prakse za nekoliko minuta ćete moći u potpunosti preobraziti svoj stil. Dakle, nakon pranja dobro osušite kosu. Ni u kojem slučaju ne smije biti vlažna jer ćete je tako samo oštetiti figarom. Kada je kosa potpuno suha nanesite na nju neko sredstvo koje će je zaštiti od utjecaja topline. Uključite figaro dok sve ovo radite kako bi se zagrijao.

Možete čak i nekoliko puta proći kroz kosu velikom okruglom četkom kako bi zagladili i posložili vlasi. Kovrče će na ovaj način biti sjajnije a sredstvo za zaštitu kose će se bolje rasporediti. Sada uzmite pramen po pramen kose i namotajte ga oko figara. Ravnomjerno rasporedite kosu po površini i čvrsto držite. Ovisno koliko jake želite da budu držite figaro od 5 do 15 sekundi na svakom pramenu.

Bit će lakše pričvrstite li prvo gornji dio kose i riješite prvo donji sloj kose pa zatim pređite na gornji. Kovrče uvijajte na način da vučete kosu iza prema potiljku kada namatate pramen. Na ovaj način ćete dobit pravu grivu. Kada završite nemojte ih češljati već ih samo lagamo rastresite prstima i stavite vrlo malo laka za kosu. Vaše će kovrče biti sjajne i fleksibilne i potrajati čitav dan. Uživajte u svojoj prekrasnoj novoj frizuri!

 Autor: L.K.  Foto: Alena Ozerova/Shutterstock