Mali savjet za montažu bez vijaka i čavala

montaža bez vijaka
Pribor za rad, Foto: optimarc/Shutterstock

U slučaju da morate postaviti policu, sliku ili neki drugi predmet na zid, prvo vam na pamet dolazi bušenje. No, ako niste ljubitelj bušenja zidova jer nakon što policu, sliku ili neki drugi predmet maknete, ostat će rupe, postoji jednostavnije, brže i jeftinije rješenje. Naime, sve manje montaže obaviti bez upotreba čavala i vijaka. U nastavku donosimo kako obaviti montažu bez vijaka i čavala i time spriječiti trajno uništenje zidova.

Umjesto bušilice, trebat će vam ljepilo kojim ćete ubrzati posao i ušparati vrijeme. Na tržištu su već godinama prisutna super ljepila koja se koriste kod industrijskih montaža svih oblika. Mogu se koristiti u graditeljstvu ili kod obavljanja sitnih kućanskih poslova. Sve su popularnije jer osim što uspješno može zalijepiti sve materijale, štede na materijalu i na vremenu.

Industrijskim ljepilom možete zalijepiti pragove, okvire, ukrase za zid, prozorske klupčice, razne dekoracije i ploče. Prije nego što krenete u montažu, budite sigurni da ste kupili primjereno ljepilo za materijal koji ćete lijepiti. Naime, u prodaji su razne vrste ljepila prema namjeni pa tako postoji industrijsko ljepilo za drvo, plastiku, automobile i drugo. Prije upotrebe dobro pročitajte upute jer svako ljepilo ima svoja pravila oko postavljanja i sušenja.

Odlično je to što površina ne treba biti glatka. Dovoljno je samo ljepilo nanijeti na predmet i na površinu za koju ćemo ga lijepiti te laganim potiskom zalijepiti.

Uštedite vrijeme i novac jer industrijskim ljepilom možete zalijepiti velik broj predmeta na razne površine. Više nema potrebe da oštećujete zidove i kasnije si stvarate dodatan posao.

Autor: M.L., Foto: optimarc/Shutterstock