Make-up za mladenački izgled

Make-up, Foto: Valua Vitaly/Shutterstock

Jedan od najčešćih uzroka starijeg izgleda nekih žena je zastario make-up. Ukoliko dugo niste mijenjali svoj način uljepšavanja, isprobajte neku drugu kombinaciju koja će zasigurno vašem licu dati mladenački izgled.

Ako ste stariji od 40 godina izbjegavajte jarke i napadne boje. Usredotočite se na nježne boje. Nikako nemojte koristiti plava sjenila ili svjetlucave ruževe.

Ukoliko vam je koža bezizražajna i beživotna koristite neki od novih tipova proizvoda za podlogu kao što su podloge i korektori koji će unijeti svježinu vašoj koži. S druge strane rumenilo će vam dati mladenački sjaj. Pri nanošenju rumenila upamtite da uvijek nanesete upola manje nego što ste mislili. Iskušajte rumenilo u kremamam koji koži daje mekan sjaj.

Sa sjenilom postupajte pažljivo. Danas postoje kremastopuderasta sjenila koja se puno lakše nanose na oči. Nanesite ga kao glatku kremu i treba malo vremena da se osuši. Ako vam oči izgledaju umorno slijedeite savjet kojim sjenilo namažete prema gore i van prema kutevima.

Pri uređivanju očiju izbjegavajte eyeliner. Ako nanosite grube linije uz vaše oči, one mogu djelovati teško i nelijepo. Oči istaknite stavljanjem malo sjenila u prahu neutralne boje sa čistim pamučnim štapićem. ženska put s vremenom blijedi. Ako ste dugo upotrebljavali crnu maskaru imajte na umu kako će s godinama ona biti sve više izražena na vašem licu. Pokušajte probati svjetlije nijanse koje će povoljnije djelovati na vaš izgled.

Zaželite li se ipak malo otići u za vas neistražene vode i pokušati nešto drugačije, možete pokušati s plavom olovkom za oči. Postoji nekoliko različitih nijansi, a na vama je da odaberete najbolju.

Godinama linije oko usana počinju blijedjeti te se ruž koji koristite prelijeva u linije oko usana. Počnite koristiti olovku za usne kojom ćete prvo iscrtati linije i ograničiti prostor šminkanja. Najprije iscrtajte gornju usnu, krečući od Kupidova pregiba prema vanjskim kutevima, nakon toga iscrtajte donju usnu. Puderom naprašite usne kako bi olovka bila čvršća. Ostatak usana ispunite vlažnim ružem kako bi one izgledale punijima i sjajnima.

Autor: M.T., Foto: Valua Vitaly/Shutterstock