Make up savjeti za mlađi izgled

neutralni make up

Važno je poznavati tehnike šminkanja kako bi mogli istaknuti sve prednosti na svom licu i postići transformaciju kojoj ste se nadali. Osim tehnike make upa koji garantiraju savršen izgled potrebno je imati i najbolji pribor poput četkica i kistova.

Znate li da vas samo jedan krivi potez četkicom ili pogrešan odabir boje sjenila i rumenila može postarati za nekoliko godina? Kako bi to izbjegli pročitajte sljedećih nekoliko odlomaka uz koje će šminkanje biti još zabavnije i nakon čega ćete se osjećati kao nova osoba.

Kako pogrešan make up može postarati ženu i dodati joj nekoliko godina više, tako vas pravilan način šminkanja može pomladiti i da izgledate tako da se na kraju ne možete prepoznati u ogledalu.

Sjećate li se kako ste s šminkali kada ste napunili 18 godina? Tada ste pokušavali izgledati ozbiljno i gledajući svoju mamu i stariju sestru dok se šminkaju, htjeli ste da vas i ostali shvate ozbiljno jer vi ste puno zreliji od ostalih svojih vršnjaka? Bila su to neka druga vremena kada se na usnama i očima nalazilo više šminke od potrebnog, a sve u želji da impresionirate okolinu.

Sada više nemate 18 godina i sigurno više ne želite da vam daju više godina nego što imate. Došla su vremena kada ne postoji veća sreća nego kada netko pomisli kako ste barem 10 godina mlađi od onog što piše na vašim osobnim dokumentima.

Kako bi izgledali mlađi nego što jeste i uvijek odisali određenom svježinom, važno je da izbjegavate upadljive boje kao što su plava i da usne ne iscrtavate debelom linijom jer takav make up je rezerviran samo za najluđe zabave u maskama.

Koristite korektor kad god možete i nanosite ga na kraj usana, područje podočnjaka i te vanjske kutove oka. Pronađite svjetliji korektor, a puder ne bi trebao biti tamniji od vaše boje kože.

Zaboravite na tuševe koji će vas još više postarati, a umjesto tamnih maskara koristite radije one svjetlije. Usne uljepšavajte sjajilima svjetlijih nijansi kao što su roza ili ružičasta. Spomenute boje će vašim usnama dati volumen koji se gubi s godinama.

Okrenite se laganoj šminki koja će vašem licu pružiti svježinu i zato pokušajte s kremastim puderima. Neka shimmer postane sastavni dio vaše kozmetičke torbice kao i bronzer. Izgledajte i osjećajte se mlađe.

Autor: S.Š., Foto: Valua Vitaly/Shutterstock