Kako pravilno nanijeti tuš za oči

tuš na očima

Šminkanje krije mnoge zamke, a ako niste sigurni kako ih ukloniti one će se događati često. Bit ćete frustrirani, a živciranje neće rezultirati pozitivnim ishodom nego daljnim očajem. Nanošenje tuša jedan je od najtežih poteza u šminkanju.

Prilikom stavljanja tuša vjerojatnije je kako ćete pogriješiti i izgledati neprirodno, što je posve suprotno od onog što ste imali na umu. Pored mirne ruke i strpljenja, potrebno je imati iskustva, a za početak je dovoljno pročitati par savjeta koji će vam olakšati proces šminkanja i naglašavanja očiju.

Ako ste dosada izbjegavali tuš za oči jer ga niste znali staviti, a silno ste željeli imati tu crtu, vrijeme je da se prestanete ograničavati i krenete putem koji garantira samo uspjeh. Mnoge žene izbjegavale su tuš jer im je stavljanje oduzimalo previše vremena, ali sada je i tome došao kraj.

U nastavku pogledajte kako pravilno nanijeti tuš za oči.

Prije nego se krenete šminkati duboko udahnite i naoružajte se strpljenjem. Prije tuša stavite puder i pravilno ga rasporedite po licu, ali pazite da ste ga ravnomjerno nanijeli tako da se ne vidi rub između lica i vrata. Boja pudera mora biti slična vašoj prirodnoj boji kože kako ne bi izgledalo neprirodno.

Kada ste završili s puderom posvetite se svojim očima. Istaknite ih najbolje što možete i izgledajte prelijepo. Uzmite tuš i napravite tanku liniju od unutarnjeg kuta oka prema vanjskom. Pazite da vam linija ide malo prema gore.

Pogledajte kako treba izgledati kist za tuš.

Nakon prve linije uzmite ponovo kist i krenite po istoj crti koju ste već napravili, ali kada dođete do kraja ispunite dio koji se nalazi na rubu oka. Ovako ćete dobiti željeni mačkasti pogled uz koji ćete izgledati seksi i zavodnički.

Prije nego završite sa šminkanjem provjerite je li linija neisprekidana. Ako je potrebno prijeđite još jednom preko nacrtane linije. Na kraju ćete biti zadovoljni svojim izgledom.

Autor: S.Š., Foto: Maria Ignatenko/Shutterstock