Kako se osloboditi negativnih ljudi

kako se osloboditi negativnih ljudi

Svatko u životu ima negativne osobe, koje iz vas crpe sve vašu energiju. Može se raditi o vašem članu obitelji, kolegici, ili nekom nepoznatom čovjeku, koji vas emocionalno iscrpljuje.

Negativne osobe mogu na vas djelovati tako što vas ljute, rastužuju, opterećuju, osjećate se da iz vas crpe su energiju koju imate, a ne znate kako se osloboditi takvih ljudi. Ne morate trpjeti negativne osobe oko sebe, ako se zbog njih osjećate loše.

Nikome u životu ne treba netko zbog kojeg se osjećate potišteno, povrijeđeno, negativno… Sami birate svoj život, pa tako i osobe koje vas okružuju. Ako negativno utječu na vas, crpe iz vas svu energiju, u njihovoj blizini se osjećate loše, vrijeme je da donesete odluku kojom ćete napraviti bolje sebi.

Ako ćete sve manje dozvoljavati da njihov negativan pristup i stav utječe na vas, manje ćete privlačiti takvu vrstu negativnosti. Sve je na vama. Vi ste ti koji stvarate reakciju na negativce iz vaše blizine. Ljudi često ne žele čuti kritiku, ne žele čuti ništa negativno, možda ponižavajuće, pa se na prvu odmah naljute i budu povrijeđeni.

Ako ne reagirate odmah i ne postavite se, njegova negativnost utjecat će na vašu psihu. Jednostavno kada se susretnete sa negativnim osobama, ignorirajte ju. Ne dopustite da njihove riječi dopiru do vas i povrjeđuju vas, pogotovo oni negativci koji vam nisu bliski i koje ne trebati niti tolerirati niti biti u njihovoj blizini.

Ne možete nikako zaobići trenutke u kojima ćete se osjećati obeshrabljujuće i jadno, jer barem jednom u životu svatko se susretne s osobama koji će vas na neki način povrijediti, osobe koje će ismijati vaše snove ili ciljeve. Ne dozvolite im da svojom negativnošću upropaste vaše ciljeve, ambicije…

Pokušajte biti što pozitivniji prema takvim ljudima usprkos njihovim izjavama. Na njihove riječi se nasmiješite, budite pozitivni, zračite pozitivnom energijom jer tako mogu vidjeti da ne mogu utjecati na vas, pa će stati. Nakon svakog susreta s osobom koja na vas djeluje negativno, sjetite se svih onih osoba koje vas bezuvjetno vole, cijene, koje vas usrećuju….

Usmjerite svoje misli na nešto lijepo i bezbrižno. Nemojte ulaziti u raspravu s takvim osobama jer jednostavno nije vrijedno. Budite bolji od njega i svojim osmijehom i ravnodušnosti pokažite mu da ste vi sretni i da njegove riječi nemaju utiska na vama.

Ukoliko ne želite nikako biti u blizini takve osobe, napustite prostoriju. Ljubav pobjeđuje sve, pa i sve negativnosti iz vašeg života. Širite “zrake ljubavi” i smiješite se. Vaša sreća je najveći poraz negativnosti.

Autor: M.Š., Foto: Edyta Pawlowska/Shutterstock