Kako pravilno ošišati kosu

šišanje

Kosa ostvaruje intenzivan prvi dojam kod svake osobe koju sretnimo i izuzetno je bitna za našu sliku sebe i kako vidimo svoj identitet. Oh, koliki loši dani su počeli sa lošom frizurom. Svaka od nas doživjela je onaj tren užasa prije bitnog sastanka,  ispita, spoja, razgovora za posao, kada se pogledala u ogledalo i odjednom je shvatila. Danas je “bad hair day”. Nakon ove spoznaje rijetko kada dan krene dobro, vrsta proročanstva koje se samo ispunjava.

No tome možemo doskočiti, ili barem minimizirati šanste da nam se dogodi ovaj dan od kojeg strahujemo. Doista, kosa vam vjerojatno ni ne izgleda tako loše, ali ako uzmemo za premisu da je to istina, možemo popričati o najvažnijoj stvari kod svake frizure. To je šišanje. Nema te količine sredstava i proizvoda koji će pomoći loše ošišanoj kosi. Možete je gelirati, lakirati, fenirati, ravnati i kovrčati ali jedini spas su škare i vješte ruke frizera.

Dame pobrinite se da imate frizera kojem vjerujete. Znamo da je ponekad bilo i razočaranja. Dobar frizer mora razmisliti o tome da napravi sjajnu frizuru koja neće samo dobro izgledati u salono, već ćete je i same moći oblikovati kod kuće. On će vas posluđati i vidjeti kakav životni stil vodite i koliko vremena možete utrošiti na kosu prije svojih dnevnih obaveza.

Samo šišanje ima mnogostruke blagodati. Osim što nas riješava napasti ispucalih vrhova, što je problem koji se najčešće pojavljuje kod žena sa suhom i tankom kosom, šišanje omogućuje vlasi da bolje upija vitamine i komplekse iz regeneratora i olakšava korijenu kose proizvodnju nove i sjajne vlasi. Raste li kosa brže ako je redovito šišamo? Odgovor je da.

Kada frizer osjeti vašu kosu pod prstima on će znati što treba učiniti. Postoje razne metode šišanja i svakojake vrste škara koje su mu na rapolaganju. Tako šišanje običnim oštrim škarama koje smo navikli viđati najviše pogoduje šišanju tanke kose. Izgledati će bujnije i urednije ako ima oštre sjajne vrhove. Ravna i gusta kosa mogla bi se dijeliti u čuperke ako se šiša samo škarama. Ona zahtjeva i stanjivanje pa je nabolje šišati je cik-cak škarama ili napraviti nekoliko znalačkih poteza britvom.

Kovrčava kosa samo na prvi pogled djeluje kao ona koju je najlakše dobro ošišati. Sve one bez kovrčave kose ponekad su žalile što je nemaju, misleći da se takve djevojker bude sa frizurom. To nije baš istina. Iako će pogreške u šišanju ovog tipa kose biti manje istaknute, realna opasnost je da kosa kada se opere i posuši, i vrti se u svoje neukrotivo ili jedva ukrotivo stanje, bude prekratka ili da se na nekim djelovima nagomila previše volumena.

Male popravke poput kraćenja šiški ili rezanja pokojeg ispucalog vrha možete učiniti i same, ali kako biste održavale dobru formu svoje frizure, svakih nekoliko mjeseci posjetite profesionalca i priuštite si temeljito šišanje. Želimo vam svima ugodne i zavodničke trenutke sa vašom grivom. Održavajte je čistom, sjajnom i nahranjenom i svaka frizura će sjajno pristajati.

Autor: L.K., Foto: Dmitriy Shironosov/Shutterstock