Krpice sa zeljem

krpice sa zeljem

Tradicionalno ili moderno jelo? Odluka je jednostavna jer ovisi o tome što više volite i za što ste trenutno raspoloženi. Za sve one koji su željni ponovno probati neko od jela koja su spremale bake, krpice sa zeljem su uvijek dobro rješenje. Povratak u prošlost s ukusnim i jednostavnim jelom odlična je ideja.

Teško je zamisliti život bez zdravih namirnica jer upravo nam one pomažu da očuvamo zdravlje i imunitet održimo na zadovoljavajućoj razini. Brojni vitamini i minerali jedni su od saveznika u zaštiti od raznih bolesti, a osim njih ne treba zaboraviti na aktivnosti uz koje se tijelo rješava stresa i pronalazi način kako da se opusti.

Aktivnost može biti bilo koja, važno je da se radi o onome što vas čini sretnima, nekima je to trčanje, a nekima šetnja ili meditacija uz brojne metode.

Zelje je namirnica koja se koristi još iz davnina te je nezaobilazna kao dodatak brojnim jelima, bilo da se radi o mesu ili možda tjestenini.

Zašto se zelje smatra važnom namirnicom za zdravlje? Liječnici će se složiti kako je u pitanju hrana koja u sebi sadrži puno kalija, magnezija, bakra, željeza, fosfora i kalcija, zbog čega se zimi kiseli kupus smatra nezaobilaznom namirnicom jer prisustvo vitamina B6 i vitamina B3 stvara mogućnost kako bi se u organizmu bjelančevine iskoristile na zadovoljavajuć način.

Zelje tako potiče dobro raspoloženje, jača obranu organizma protiv stresa te osnažuje imunitet. Puno je razloga zašto bi trebalo uvrstiti zelje na svakodnevni meni i zbog toga ne treba čekati nego krenuti u nabavku i potragu za zanimljivim i jednostavnim receptom kao što su krpice sa zeljem.

Sastojci:

  • tjestenina krpice
  • sol
  • papar
  • 1 luk
  • peršin

Potrebno je pripremiti luk za dinstanje tako što ćete ga usitniti i začiniti s malo peršina. Kada ste završili s lukom, vrijeme je da naribate zelje. Možete ga naribati ili usitniti kao što ste učinili s lukom. Na tavi zagrijte ulje i dodajte ulje.

Nakon što luk omekša dodaje se zelje i miješa uz povremeno dolijevanje vode dok povrće ne postigne određenu mekoću. U međuvremenu potrebno je staviti krpice da se kuhaju, a nakon što ste ih skuhali i procijedili, pomiješate ih s povrćem, začinite i poslužite. Dobar tek!

Foto: Vlad Ageshin/Shutterstock