Brzi recept za kruh s mikserom

domaci-kruh-I

U današnjem užurbanom tempu s često radimo kompromis. Tražimo brza rješenja koja nas ponekad koštaju kvalitete. Kad je o kruhu riječ, nemojte tražiti najbrži način da kupite kruh, nego nađite najbrži način kako da pripremite odličan i kvalitetan kruh koji će oduševiti vaše ukućane. Ako i za to nemate vremena, mi smo za vas na portalu Poduzetna.com pronašli kruh koji nas je jednostavno – oduševio!

Kruh se priprema mikserom i za cijeli postupak pripreme vam treba 10-ak minuta i vrijeme da ostavite da se kruh diže. Za to vrijeme obavljajte stvari koje trebate i razveselite ukućane mirisom domaćeg kruha. Dok se vesele mirisu doma koji se širi kućom, čekajte samo reakcije dok isprobaju ovaj mekan kruh s hrskavom koricom koji izgleda kao da ste u njega uložiti sate i sate truda, a tajna je zapravo u jednostavnom receptu i puno ljubavi koje ste uložili. Vjerujemo da će biti oduševljeni.

Na ovaj način sami možete birati koje žitarice želite dodati u kruh i možete biti potpuno sigurni da jedete domaći kruh bez dodanih aditiva. Zvuči dobro, zar ne?

Iako po ovom receptu možete napraviti kruh od bijelog, crnog, integralnog ili miješanog brašna po vašoj želji, savjetujemo da birate brašno od integralnih žitarica koje vašem organizmu daju više energije.

Integralne žitarice su one cijelog odnosno punog zrna. Bijelo brašno obradom odvaja zrno od opne (mekinje) čime se gubi na nutritivnoj vrijednosti cijelog zrna žitarice jer se vlakna, minerali i vitamini upravo nalaze u djelu koji se procesom obrade izdvaja, tako da na kraju ostane samo škrob. Konzumacijom bijelog brašna unosimo u organizam škrob, a ćelijama se tako ne unose potrebni nutrijenti tako da će takav obrok vrlo brzo postati nedovoljan jer smo unijeli takozvane prazne kalorije.

Kad smo već kod kalorija, jedino što kog ovog kruha trebate je paziti na to da cijeli kruh ne nestane u jednom obroku jer je toliko dobar da ćete poželjeti uvijek još jednu šnitu. Ne vjerujete da je moguće?

Klik na Poduzetna.com i pripremite mikser! Za recept za kruh s mikserom kliknite ovdje.

Autor: Ivana Berišić/Poduzetna.com

Od svih hobija koje sam imala, ljubav prema pisanju i ljubav prema slasticama su nekako oduvijek prisutne u mojoj zrelijoj životnoj fazi. U šumi informacija i priča kojima smo danas zatrpani, mene su oduvijek privlačile one ljudske priče, ljudske sudbine i kvalitete koje pojedine ljude stavljaju u rang iznad prosjeka. Bilo da je riječ o njihovim znanjima, postignućima ili jednostavno odluci da svoj život oblikuju onako kako su zamislili.