Kratke frizure za ovalno lice

kratka-kosa

Ovalni je tip lica najčešći oblik lica, a ujedno i najsvestraniji. Ovaj se oblik lica smatra idealnim i uzornim još iz razdoblja stare Grčke, a vlasnice ovalnog lica smatraju se najsretnijima jer ovom tipu lica pristaju gotovo sve frizure. Ovalno lice karakterizira visoko i usko čelo i uska brada mekih linija koja je približno jednake širine kao i čelo. Također, očita karakteristika su šire jagodice naglašene mekim crtama lica.

Ovalno je lice duguljasto i usko, za razliku od drugih tipova i oblika lica. Ovalno je lice meko, ženstveno i karakteriziraju ga oble crte, a njegova se ljepota može istaknuti različitim kratkim frizurama.

Stepenaste frizure za kratku kosu

Kratka, stepenasto ošišana frizura idealna je za žene ovalnog lica jer naglašava crte lica i čini ga nježnijim i ljepšim. Pramenovi različitih dužina učinit će lice ugodnijim te ga uokviriti, umjesto da ga sakrije čime će se naglasiti njegove glavne karakteristike. Najkraći pramen trebao bi biti u razini brade, a razlika u dužini pramenova ne bi trebala biti pretjerana kako ne bi došlo do nesrazmjera. Stepenasto ošišani pramenovi mogu biti oblikovani ravno, no isto tako nakovrčani pramenovi pristaju ovalnom obliku lica.

Ravna bob frizura

Ovalnom tipu lica laska i ravno ošišana popularna bob frizura. Uredna bob frizura, osim što uživa sve veću popularnost među ženama svih tipova lica, osobito se preporučuju ženama ovalnog lica jer najviše naglašava crte lica. Najbolji izbor bila bi svakako dužina do brade koja ističe liniju brade i definira strukturu lica određenu kostima lica.

Ravno ošišana bob frizura stvara idealan i uzoran kontrast između oštrih rubova i kutova frizure i nježnih i zaobljenih linija ovalnog lica. Uz bob frizuru dobro se slažu i ravno ošišane šiške. Iako se bob najčešće prezentira kao ravna frizura, može se nositi i u kovrčavoj varijanti koja osobito lijepo naglašava crte ovalnog oblika lica.

Kratka frizura sa stepenastim šiškama

Iako ovalnom obliku lica ne odgovaraju baš sve vrste šiški, iznimno mu laska kratka frizura iznad brade s postepeno ošišanim šiškama. Šiške ošišane pod određenim kutom lijepo će uokviriti svako ovalno lice i naglasiti njegove meke linije kao i jagodice i oči. Guste šiške dat će licu zanimljiv i drukčiji izgled.

Izrasla pixie frizura

Pixie frizura je svakako frizura za odvažne žene s obzirom na to da se radi o iznimno kratkoj frizuri. Takva frizura ponajviše odgovara ženama okruglog lica, no njezina izrasla inačica idealna je za žene ovalnog oblika lica. Najbolji je izbor izrasla pixie frizura koja seže do sljepoočnica jer stvara idealnu ravnotežu lica te balansira dužinu lica. Nemarno nakovrčana izrasla pixie frizura naglašava i ističe oči te daje licu potpuno novu notu.

Kratki boho valovi

Frizura koja seže do brade, a oblikovana s razdjeljkom na sredini u prekrasne boho valove izuzetno laska ovalnom tipu lica. Potrebno je prije svega postići malo volumena pri tjemenu, a voluminozni boho valovi naglašavaju ovalnost lica i njegove meke, oble crte. Ovakvi valovi izuzetno su praktični pošto su idealni za sve dužine kose, no oni oblikovani na kratkoj kosi odišu elegancijom i profinjenošću.

Voluminozna kratka frizura

Kratke frizure obično odgovaraju ovalnom tipu lica, no voluminozna kratka frizura idealan je izbor za žene s ovalnim licem. Važno je napomenuti da frizura mora biti dobro definirana i ošišana postepeno kako bi se postigao željeni efekt, a volumen koji se takvim načinom šišanja postiže pri tjemenu osobito će naglasiti ovalnost lica kao i izdužiti vrat. Kratka stepenasta voluminozna frizura zahtijeva i jednako ošišane šiške koje će istaknuti jagodice i oči.

Rep

Za žene koje imaju kratku kosu do ramena, svakako se preporučuje nošenje repa. Uredan rep ne zahtijeva šišanje, već uredno i pomno stiliziranje. Rep, odnosno skupljena kosa, naglašava linije lica i vrata te ga vizualno izdužuje. Ističe oble crte lica, vilice i brade, a može se nositi kao visoki rep ili niski rep, ovisno o dužini kose. Prilikom stiliziranja kose u rep, važno je s lica skloniti svu kosu.

Neuredna punđa

Iako punđa zahtijeva dužu kosu, žene s kratkom kosom jednostavno mogu skupiti svoju kosu u punđu uz pomoć gumica i špangica za učvršćivanje kose. Opuštena, neuredna punđa lako se postiže i jednostavan je izbor, a osobito laska crtama ovalnog oblika lica. Potrebno je skloniti svu kosu s lica i ova je frizura idealan izbor za ovalno lice jer ističe usko lice i vizualno ga izdužuje. Ova frizura uživa iznimno veliku popularnost upravo zbog jednostavnosti stiliziranja, a idealan je izbor u nedostatku vremena.

Shaggy bob frizura

Shaggy bob frizura inačica je planetarno popularne bob frizure, a odlikuje se zaigrano ošišanim vrhovima koji čine slovo A. Ovako ošišani vrhovi popunjavaju onaj dio lica koji se čini najtanjim, a upravo takva frizura odgovara ovalnom tipu lica jer ga zaokružuje.

Kratka ravno ošišana kosa

Ravno ošišana frizura do brade s razdjeljkom na sredini izdužuje lice i lijepo ga uokviruje. Ovakva frizura idealna je za žene koje žele istaknuti ovalnost svog lica i dodatno naglasiti jagodice i meke i oble crte svog lica. Ova frizura mora biti ošišana precizno kako bi postigla idealan željeni dojam.

Uz ravno ošišanu frizuru ne preporučuju se šiške s obzirom na to da bi one mogle postići drugačiji, neželjeni dojam. Ako se pak ovoj frizuri uz tjeme doda malo volumena, ona izaziva potpuno drugačiji dojam te upotpunjuje lice. Ova se frizura najčešće nosi ravna, no isto se tako može i nakovrčati, a elegancije zasigurno neće izostati!

Autor: B.D., Foto: terribileclaudio/Pixabay