Što je pixie cut frizura

miley cyrus

Kratka frizura je opet “in”, ali je li ikada zapravo izašla iz mode? Odgovor na to pitanje mogu dati vodeći modni stručnjaci koji svojim modnim trendovima stvaraju modnu sliku koja će vladati neko vrijeme. Kratka frizura zapravo nikada i nije bila “out”.

Spomenuta frizura je klasik kao što je mala crna haljina. Poput ovog slatkog odjevnog predmeta koji je zahvaljujući Coco Chanel postao dio vječnosti, tako su i kratke frizure postale dio vječnog trenda koji se s vremenom malo mijenjao. Dvadesete godine dvadesetog stoljeća označile su početak novog vala.

Kratke frizure su tada bile skoro pa nešto novo barem kada su žene u pitanju. Kratka kosa je bila rezervirana samo za muškarce, a žena je ženstvenost mogla jedino pokazati uz pomoć svoje duge kose i prekrasnih haljina.

Od početka dvadesetog stoljeća do danas puno se toga promijenilo. Više ne postoje jasna pravila i podjele na muško – ženske frizure. Danas mnogi muškarci nose dugu kosu, a mnoge žene ne boje se otići kod frizera i odabrati najkraću moguću dužinu.

Što je pixie cut frizura? Put od frizura dvadesetih godina do danas bio je dug i zanimljiv. Slatke dječačke frizure postale su toliko poželjne da se velik broj poznatih dama odlučuje na promjenu izgleda uz pomoć ove dužine.

Moderna, otkačena i jednostavno chick! Tako možete opisati pixie cut frizuru koja je postala popularna među trendsetericama. Zvijezde kao što su Jennifer Lawrence, Pamela Anderson, Miley Cyrus te Jennifer Hudson odabrale su za novi look upravo pixie cut.

Prije nego što se odlučite za promjenu izgleda ne zaboravite se posavjetovati s frizerom. Jednostavno morate znati hoće li vam nova frizura odgovarati, hoće li vaš oblik lica moći podnijeti novi izgled. Kada ste sigurni da je pixie cut za vas krenite prema salonu i uživajte. Uz pixie cut izgledat ćete ne samo ženstveno, nego ujedno i sofisticirano.

Za poptuni pixie cut izgled pokazati ćemo vam kako se našminkati poput Miley Cyrus i to u spotu Wrecking Ball.

Autor: S.Š., Foto: Jaguar PS/Shutterstock