Poluduge frizure za svaki tip kose

lijepa-kosa

Poluduge frizure su najpopularnije frizure koje žene najčešće nose. Jednostavne su za održavanje, a pristaju gotovo svim tipovima kosa, od ravne, valovite do kovrčave, tanke, guste, sa šiškama ili bez. Ono što poluduge frizure čini toliko popularnima je to što su prilagodljive i mogu se ošišati i nositi na razne načine.

Poluduge frizure su sve one koje sežu od ramena pa sve do sredine leđa. Najpoznatija je ona do ramena jer se može ošišati na razne načine. Također, često je nose one koje puštaju kosu. Ova frizura idealna je za sve koji se ne žele brinuti o dugoj kosi, ali i dalje žele ponekad napraviti pletenicu, svezati rep ili podići kosu u punđu. Poluduga ili srednja dužina kose razlikuje se, pa tako ona može uključivati srednji bob ili pak kosu koja seže sve do jedne trećine leđa.

Poluduga kosa idealna je za sve one osobe koje imaju tanku kosu, a ne žele imati jako kratku kosu. Naime, tanka kosa često zbog težine izgubi na volumenu. Kod osoba čija je kosa jako gusta, također dolazi do komplikacija kod održavanja duge kose.

Lob – poludugi bob

Iako je bob frizura za kratku kosu, u posljednje vrijeme sve su češće i njegove duže varijante. Iz tog razloga proizašao je i novi naziv – lob. Riječ je o izrasloj bob frizuri koja seže do ramena ili ispod njega. Ova frizura odlična je za sva stiliziranja, jednostavna je za održavanje i odgovara svim tipovima kose.

Poluduga kosa sa šiškama

Pošto je riječ o dužini najboljoj za eksperimentiranje, preporučuje se da jedan od njih bude i onaj sa šiškama. Birajte šiške koje najviše volite nositi. One mogu biti kratke, na stranu, iznad obrva ili duže. Kod odabira šišaka pripazite i na teksturu kose jer šiške su same po sebi zahtjevnije za održavanje. Ako je vaša kosa sklona kovrčanju, trebat ćete nabaviti i peglu za kosu ili proizvode za stiliziranje kose koji će izravnati šiške.

Poluduga slojevita frizura

Ova frizura najbolje će pristajati onima s tankom kosom koji se ne žele odreći dužine. Slojevi kosi daju volumen pa se tako stvara dojam bujnije kose. Prije šišanja se posavjetujete s frizerom koji će vam preporučiti najbolju slojevitu frizuru prema vašoj kosi.

Poluduga kovrčava kosa

Srednja dužina kose odlična je za sve one s kovrčavom kosom. To je idealna težina kako bi se otežalo i spustilo kosu, odnosno da ona ne izgleda kao afro frizura koja ima samo širinu. Ovo je ujedno i najbolja dužina za kovrčavu kosu jer se tako sprječava petljanje i pucanje vlasi. Savjetuje se da odaberete dužinu kose od ramena na dalje jer bi se kraća kosa mogla previše podići.

Poluduga valovita kosa

Ako je vaša kosa valovita, najbolje će vam pristajati upravo srednja dužina kose. Blagi valovi i kovrče dat će takvoj kosi volumen, a dužina ispod ramena spriječit će nakupljanje kose. Uz ovu frizuru bit ćete slobodni eksperimentirati s raznim stilovima.

Autor: M.L., Foto: melancholiaphotography/Pixabay