Bob frizure za svaki oblik lica

lijepa frizura

Postoji nekoliko varijanti bob frizure poput boba s pramenovima ili šiškama, dužeg ili kraćeg boba i kovrčavog ili ravnog boba. U nastavku vam donosimo nekoliko savjeta koja vrsta boba najbolje odgovara različitim oblicima lica.

Produženi bob

Produženi bob se savjetuje osobama koje nisu dovoljno sigurne oko skraćivanja kose u kratki bob, a produženi bob daje željenu promjenu frizure bez rizika te se kosa nakon šišanja i dalje može skupiti u rep. Ravna varijanta produženog boba je elegantna i poslovna, a ovo je idealna dužina boba za valovitu kosu jer blagi uvojci na ovoj dužini izgledaju šarmantno i ženstveno te na zahtijevaju puno truda.

Bob za iduženo lice

Bob za izduženo lice daje licu ovalni oblik, a frizura dužine brade će stvoriti iluziju širine zbog čega lice može izgledati vizualno kraće. Blagi uvojci i šiške kosi daju volumen i vizualno skrivaju lice zbog čega se ženama s izduženim crtama preporučuju bujne, lepršave i kraće frizure.

Okruglo lice

Dobro oblikovani bob u razini brade može lijepo pristajati okruglom licu i naglasiti mladenački izgled. Osobe koje žele vizualno izdužiti lice moraju izbjegavati kraći bob od razine brade te razdjeljak staviti na stranu, a ovom tipu lica će najbolje pristajati asimetrične frizure.

Srcoliko lice

Srcoliko lice zahtijeva frizuru koja će otkriti lijepe jagodične kosti te će istovremeno stvoriti dojam punoće na području uske brade. Šiške počešljane u stranu u lepršavi bob će dati punoću u donjem dijelu i vizualno smanjiti širinu čela, a bob ne smije biti kraći od brade.

Ovalno lice

Ovalnom licu odgovaraju sve dužine i oblici bob frizura, a ravne linije boba će naglasiti frizuru kao takvu te će prirodni valovi djelovati ženstveno i romantično u svakoj prilici. Dobar izbor je i voluminozni bob koji posebno izgleda kraći s čvrstim uvojcima.

Kratki bob

Kratki bob ošišan do brade pristaje skoro svima, a najbolji je izbor za žene s slabijom i tanjom kosom koja djeluje voluminozno i na ravnoj kosi. Kratki bob s uvojcima omekšava grube crte lica, a ako se kombinira sa šiškama daje mladenački izgled.

Stepenasti bob

Stepenasti bob podrazumijeva pramenove različite duljine koji će kosi dati volumen i oblikovati profil. Pozadina je kraća, a kraj lica je duži. Ova vrsta bob frizure je uvijek zanimljiva i upečatljiva bilo da je oblikuju uvojci ili ravni oblik.

Autor: A.Z., Foto: dpaint/Shutterstock