Stepenaste frizure za kratku kosu

lijepa frizura

Kada želimo promjenu i tražimo savršenu frizuru teško da ćemo pogriješiti odabirom stepenaste frizure za kratku kosu. Takav oblik uvijek moderne frizure odgovara svakom obliku lica bez obzira na kvalitetu i boju kose.

Kod stepenaste frizure naglasak je na vrhovima kose zbog čega se treba pobrinuti da vrhovi kose budu njegovani i zdravi. Ako imate problema s neposlušnom kosom, vrhove kose uvijek možete zagladiti uz pomoć silikona za kosu. Biljna ulja su najbolja za njegu kose, a birati možete između arganovog ulja i ulja makadamije. Uz pomoć biljnih ulja kosa će izgledati lijepo i njegovano.

Dobro ošišana stepenasta frizura mora imati ugodne prijelaze zbog kojih će kosa biti lepršava, a nikako ne smije imati strogo podijeljene slojeve koji ni najmanje ne izgledaju lijepo. Kod oblikovanja frizure, frizer mora stanjiti vrhove zbog čega je ovakav način šišanja nije najbolje rješenje za one koji imaju tanku kosu.

Stepenasta frizura za kratku kosu

Stepenaste frizure za kratku kosu moguće je prilagoditi svakom obliku lica, a neke od prednosti ove frizure su što takav oblik frizure nikada ne izlazi iz mode te ne zahtijeva puno truda prilikom održavanja.

Za nevjerojatan izgled savjetuje se šišanje na slojevito i kratko. Stepenastim šišanjem kosa će izgledati šarmantno i elegantno, a što ima više slojeva, to bolje. Stepenasto ošišana kratka kosa je najbolji odabir za one koji nemaju puno vremena za frizure, ali i za one koji žele osvježiti svoj izgled.

Ako imate prirodno ravnu kosu ovakva frizura će vam najbolje odgovarati. Ako želite da se stepenasta frizura ističe savjetuje se šišanje tako da se frizura suzi odozada i sa strane te da se oblikuju naoštreni dijelovi koji su usmjereni prema licu.

Kratka frizura može biti i pune teksture sa strane i na vrhu glave kako bi se stvorio kontrast od stražnje strane koja treba biti kraća. Takva je frizura idealna za svaku priliku.

Isto tako stepenasta kratka frizura je odličan izbor i za osobe s gustom kosom jer stepenasto pošišana kosa dobiti volumen koji joj je potreban i izgubit će se težina koju gusta kosa ima. Stepenaste frizure su prilagodljive svakom obliku lica te se njima ističu sve prednosti lica, ali mogu se sakriti i nedostaci.

Stepenasta frizura za dugu kosu

Imate dugu kosu i želite promjenu? Ne želite ju previše skratiti, ali ste svjesni kako vam treba frizura koja će na najbolji način istaknuti vaše lice? Rješenje je stepenasta frizura za dugu kosu.

Odlučite li se na novi izgled dobit ćete lijepe i blage prijelaze koji će kosi pružiti lepršavost. Frizer će pritom stanjiti vrhove, a zbog čega je stepenasti način šišanja odlično rješenje ne samo za kratku nego i dugu kosu jer također omogućuje postizanje volumena.

Bez obzira na dužinu kose kod svake stepenaste frizure naglasak je na vrhovima i zbog toga treba voditi računa o zdravim vrhovima.

Autor: A.Z., Foto: puhhha/Shutterstock