Osjetljiva koža lica

žena s kremom na koži
Žena s kremom na koži, Foto: SvetlanaFedoseyeva/Shutterstock

Neovisno imate li suhu, mješovitu, masnu, normalnu, ili osjetljivu kožu činjenica je da svaki tip kože zahtijeva primjerenu njegu koja naravno podrazumijeva određene preparate. Tu se prije svega misli na redovito čišćenje lica, pilinge i nanošenje raznih maski te kremi koji će koži dati potrebnu svježinu i lijepi izgled. Za sve one koji nisu sigurni kako, slijedi nekoliko zanimljivih činjenica.

Osjetljiva koža podrazumijeva kožu s blagim i finim teksturama, ali isto tako i tip kože koji najviše naginje pojavi crvenila. Poznato je kako spomenuto crvenilo, odnosno nadražljivost najlakše mogu izazvati preparati koje osoba nanosi te brojni vanjski faktori.

Postoji nekoliko razina osjetljivosti, a u najugroženiju skupinu ulaze oni čija koža apsolutno ne podnosi nikakve preparate. Njima se najviše preporuča smjesa koja sadrži malo mlijeka, glicerina i naravno ružine vodice. Naime poznato je kako nekim osobama znaju popucati kapilare na području nosa, ako ne koriste prave proizvode.

Ključ je u blagim proizvodima koji su lansirani na tržište, a koji se prije svega poznati kao hipoalergeni posebno napravljeni za njegu iznimno osjetljive kože. Upravo ti proizvodi pomažu zaštititi kožu od raznih oblika nadraženosti, kao što su mirisi, ili perutanje.

Bilo bi najbolje izbjegavati sve one proizvode namijenjenima za pranje lica kao što je sapun. Upravo ti proizvodi uklanjaju masnoću i vlagu s lica što povećava samu osjetljivost. Najbolje rješenje je hipoalergenični losion za čišćenje.

Kod uklanjanja preostalog make-upa pokušajte se umiti mlakom vodom kako bi bili sigurni da nećete narušiti prirodnu ravnotežu svoje kože. Brojni stručnjaci složili su se kako je kožu najbolje održati vlažnom, što će ju učiniti jačom. Krema za ovlaživanje bez mirisa je dobro rješenje.

Autor: S.Š.  Foto: SvetlanaFedoseyeva/Shutterstock