Kako odabrati baloner

rozi baloner

Neizostavni dio proljetnog ormara upravo je baloner. Kao i mnogi drugi ženski odjevni predmeti njegovo putovanje započelo je unutar muškog ormara i to kao dio vojničke opreme. Nosili su ga činovnici u Prvom svjetskom ratu kao praktičan funkcionalan komad koji ih je čuvao od oštrih vremenskih prilika. No danas je moderniziran i redizajniran kako bi laskao ženskoj figuri.

Britanska modna kuća Aquascutum tvrdi kako je izumila baloner sredinom 19.st., dok se Burberry ponosi dizajnom kaputa za kišu britanskih časnika, koji je izašao 1901. Tko god da je pravi vlasnik ove sjajne ideje zahvalne smo mu i nastavljamo uživati u blagodatima ovog univerzalnog elegantnog kaputića.

Nema te kombinacije i prigode u kojoj baloner ne može zadovoljiti. Kava sa prijateljima u kojoj se baloner nalazi ponad tenisica jednako je prikladna kao i odlazak na glamuroznu večeru, na posao ili fakultet. Suknja, hlače, ravne cipele, cipele na visoku petu, sve je dopušteno sa balonerom.

Pri odabiru ovog komada, koji ćete nositi i u narednim godinama, obratite pažnju na nake bitne stavke. Prvenstveno procijenite što najčešće odijevate. Ako ste uglavnom u hlačama birajte baloner dužine do polovice bedara. Izgledat će mnogo bolje od onoga koji seže do koljena: ova druga opcija neka bude vaš odabir provodite li većinu vremena u suknjama i haljinama.

Također baloner ima nevjerojatnu moć transformacije figure. Imate li male grudi izaberite balonere sa širokim reverom koji će dati iluziju punine. Velika stražnjica zahtjeva nešto ravniji baloner koji nema preklop na stražnjem dijelu. A ako ste građeni dječački i voljeli bi figuru pješčanog sata birajte baloner koji se pojasom steže u struku. Ovaj mali dodatak stvara instant privlačnost.

Ako su vaša kosa i put tamni odaberite bež ili bijele balonere kojima ćete lijepo naglasiti kontrast. Ova boja pristajat će i plavušama sa papeljastom bojom kose i relativno tamnim očima. Prave razigrane plavuše sa mokro plavim očima odlično će izgledati u tamnomplavom baloneru i onome boje pijeska. Svakao najzanimljivija kombinacija sa balonerom je riđa kosa i intenzivne boje poput zelene ili boje breskve.

Stoga odlučujete li se na kupnju ovog odjevnog predmeta ne žalite novca ako birate klasični kroj. Neće vas iznevjeriti i izvući će vas iz mnogih modnih dilema. Sam za sebe funkcionira fantastično, a uz dodir čarobnog štapića osobnih estetskih preferenci pretvara se u prazno platno s kojim možete učiniti što želite.

Autor: L.K., Foto: Bernd Juergens/Shutterstock