Kako ukrotiti kosu

suha kosa

Kosa i frizura nije uvijek postojana i savršena onako kako bi vi to htjeli. No, ne brinite, za svaku nepravilnost i problem na kosi postoji riješenje, te se jednostavno može riješiti doma, bez trčanja frizeru. U nastavku donosimo nekoliko savjeta kako se možete izvući iz tih situacija.

Ukoliko imate vrlo tvrdoglavu kosu, koju je teško oblikovati, oblikovati ju možete tako da vrhove kose ispeglate potpuno ravno, pa tek nakon toga na kosu nanesete sredstvo za volumen i oblikovanje. Na taj način ćete uspjeti definirati tvrdoglavu kosu, koju još dodatno na kraju učvrstite lakom za kosu.

Kovrčavu kosu možete osvježiti tako da u nju utrljate malo proizvoda za oblikovanje i sjaj kovrči, a za postizanje glamuroznijeg izgleda, podignite jedan dio kose sa ukosnicom.

Kako bi napravili savršeni konjski rep, svježe opranu kosu sušite prema nazad, te na nju nanesite sredstvo za oblikovanje kose. Potpuno suhu kosu počnite češljati u konjski rep, tako da ju češkajte četkom na koju ste nanijeli lak za kosu. Za kraj kosu pošpricajte lakom za kosu.

Sprej za hidratiziranje kose nanesite od korijena do vrhova kose prije svakog sušenja kose. Zatim kosu sušite uobičajeno, istovremeno je oblikujući. Za kraj koristite peglu ili figaro za kosu, zavino o tome kakvu ste frizuru htjeli.

Pokušajte i napraviti frizuru za kojom će se svi okretati. Ova frizura je popularna u cijelom svijetu, a nije ju teško napraviti. Sve što trebate napraviti je kosu natapirati sa svih strana, tako da se uzmu pramenovi kose, pa koji se okrenu prema gore pošpricaju lakom za kosu, pa natapiraju tankim malim češljem. Nemojte se preplašiti kako trenutno izgledate, nego krenite na daljnje korake prema savršenoj fizuri.

Začešljajte kosu sa strane pa ju skupite i zavrnite u nešto nalik punđi. Ukosnicama za kosu pričvrstite ovaj oblik frizure, tako da se drži na mjestu. Ukoliko želite zagladite frizuru sa svake strane, ali je rasčupani izgled puno popularniji. Za kraj cijelu kosu polakirajte kako bi ju učvrstili.

Autor: A.Z., Foto: Ryan Jorgensen – Jorgo/Shutterstock