Kako se riješiti negativne energije

negativna energija

Osjećajne osobe, koliko god bile spremne pomoći drugima, mogu osim te pomoći i naštetiti same sebi, jer se ne znaju zaštititi od tuđih emocija. U redu je poslušati nečije probleme, i pomoći mu koliko god je to moguće, ali to ne bi smjelo utjecati na vaš svakodnevni život. Ali ako ste previše osjećajna osoba, to će itekako utjecati na vaš život. Zato vam u nastavku donosimo na koji način možete i trebate sačuvati svoju energiju u pomaganju drugim osobama.

Kako bi si olakšali, pitajte se što je to što vas tjera da se osjećate loše, zato što je nekom drugome loše. Možda se u vama kriju neke duboke stare rane koje još nisu zacijelile, a na koje vas situacija osobe zbog koje se loše osjećate, podsjeća na njih. Kako bi se riješili negativnih emocija u sebi, važno je da oprostite sebi i svim ostalima koji su zaslužni za te negativne emocije, tek kada oprostite u potpunosti, negativne emocije će nestati.

Kada se nađete u situaciji da vas okružuju negativne osobe, ili da je energija oko vas negativna, pokušajte oko sebe staviti proziran zid, koji će vas štititi od negativnih emocija, i koji će od vas skroz odbacite sve negativnosti koje bi vam mogle uništiti raspoloženje.

Kako bi izbjegli razne bolesti, nikako i nikada nemojte potiskivati svoje emocije u sebe. Bitno je da sve svoje emocije izrazite i izbacite van iz sebe, te da ih nikada ne zadržavate u sebi! Što god da osjećali duboko u sebi nemojte se bojati ili sramiti prikazati.

Ljudi koji su jako osjećajni se najbolje mogu liječiti u prirodi. Priroda je najbolji lijek za sve osobe, a posebice one koje su jako osjećajne i osjetljive. Voda je broj jedan u liječenju svih problema, a posebno psihičkih, pa nije ni čudno da baš voda najviše odgovara jako osjećajnim ljudima.

Autor: A.Z., Foto: @erics/Shutterstock