Kako se riješiti glavobolje

jaka glavobolja

Imate problema s glavoboljama i još uvijek niste sigurni kako da ih riješite? Dobro je što postoje rješenja koja ne uključuju lijekove i bilo kakav oblik kemije koji će na kraju naškoditi vašoj jetri. Slijedi nekoliko trikova uz koje će problemi s glavoboljama biti samo dio prošlosti.

Današnji ubrzani način života donio je sa sobom puno tegoba uzrokovanih stresom, a među kojima su i česti problemi s glavoboljom. Pored toga što stvara neugodu jer može biti zaista bolna, glavobolja otežava svakodnevno funkcioniranje. Jednostavno je teško zamisliti da često morate piti tablete kako bi posao odradili do kraja.

Prije nego krenete rješavati spomenuti problem, bilo bi dobro kada bi se konzultirali sa svojim liječnikom i napravili nekoliko pretraga kako bi utvrdili zašto dolazi do bolova. Nećete pogriješiti ako pritom pokušate s nekoliko provjerenih metoda.

Jeste li čuli za akupresuru? Ovaj drevni način liječenja se još jednom pokazao djelotvornim. Prvo što trebate učiniti je pronaći dovoljno vremena kako bi se opustili i napravili nekoliko vježbi. Važno je da pronađete mjesto gdje se sastaju kosti palca i kažiprsta, a zatim pritisnite mjesto kažiprstom i palcem te napravite tri kruga u minuti. Važno je da su pokreti spori dok masirate ovo područje.

Ljudi kada su nervozni imaju naviku zbog koje dolazi do glavobolje. Radi se o olovci koju vole gristi, a čime se napreže mišić koji povezuje sljepoočnicu i čeljust te tako dovodi do glavobolje. Ukoliko se ne možete riješiti ove navike pokušajte tako što ćete gristi drvenu olovku. Ona će onemogućiti pritisak na spomenuti mišić i spriječit će bolove.

Glavobolja može doći zbog upale sinusa ili alergija. Sljedeće što bi mogli napraviti je da pomiješate nekoliko kapi maslinovog ulja i par kapi eteričnog ulja mente. Pomiješajte smjesu i nanesite ju na područje kod nosa i sljepoočnice. Krenite masirati laganim pokretima do 2 minute. Neugodna bol koja se javlja na području glave sada se može smanjiti, a uz pojedine trikove ju možete i izbjeći.

Autor: S.Š., Foto: EmiliaUngur/Shutterstock