Kako se pomoću vodice za usta riješiti peruti

vodica za usta

Važno vam je da imate lijepu kosu jer ipak ju smatrate zaštitnim znakom? Niste jedini jer ipak je vaša kosa ono što mnogi prvo primijete i zato treba paziti na svakodnevnu njegu. Ali što kada stvari krenu u krivom smjeru i kada bi najradije svaki dan nosili samo kapu ili maramu?

Masne vlasi nisu jedini problem koji se može pojaviti, ne treba zaboraviti na perut. On nije samo problem estetike i lijepog izgleda, nego ujedno i medicinska tegoba koju treba izliječiti.

Koristite li vodicu za usta? Pored paste za zube i konca vodica je još jedan saveznik za lijepe i zdrave zube. Zbog bakterija koje se nakupljaju u usnoj šupljini ona je odlično rješenje. Koliko je dobra za zube tako pomaže i vašoj kosi.

Da, antiseptična vodica za ispiranje usta Listerin nije samo za održavanje higijene desni i ugodna daha, ona također može učiniti čuda za vašu kosu. Pripremite otopinu vodice za usta i vode u omjeru 1:9 i nakon šamponiranja nanesite je na vlasište.

Ostavite 5 do 10 minuta i zatim temeljito isperte. Činite to redovito i perut će ubrzo pasti u zaborav i možete biti sigurni da će vam kosa uvijek čisto mirisati. Budite uporni jer samo tako se možete riješiti ružnih podstanara koji narušavaju vašu ljepotu.

Neugledne ljuskice koje se javljaju na području kose iritantne su i ružno izgledaju, a pogotovo kada počnu izazivati svrbež. Malo kome je privlačno vidjeti ljepu ženu ili muškarca kako se neprekidno češe po kosi. Kako bi to izbjegli možete si pomoći na razne načine.

Postoje šamponi koje možete kupiti u bolje opremljenim dućanima, a odabir će ovisit o tome koliko se dugo nosite s ovim problemom. Traje li borba s prhuti dugo potražite savjet kod liječnika.

Foto: Michelangelo Gratton/Shutterstock