Kako se obući za izlazak

izlazak
Zabava sa prijateljicama, Foto: Petrenko Andriy/Shutterstock

Oh koliko puta je stigao petak ili subota kojem smo se veselile. Napokon odmor od fakultetskih obveza, svakodnevnih predavanja, učenja, odlaska na posao, treninga i svega što još sačinjava naš svakodnevni život. Vikend je pred vratima i zovu nas ugodne večeri sa prijateljima uz vino i film ili lude noći i čekanje zore u gradu. Ali tada napokon odmorne i spremne udahnuti život punim plućima ponovo se nalazimo u nedoumici.

Stojimo pred otvorenim ormarom sa kosom zamotanom u ručnik, taman otuširane i namazane svakojakim pomadama. Gledamo u to prostranstvo ormara i slažemo kombinacije u glavi. Prošlo je pola sata, 50% ormara razbacano je po krevetu a mi nismo ništa bliže rješenju. Što obući? Postoji li baš onaj pravi outfit koji će nam omogućiti da zasjamo?

Naravno da postoji, ali ponekad uđemo u rutinu odijevanja, jer je tokom tjedna imperativ brzo i funkcionalno. Iako smo nedvojbeno čule da se za ljepotu treba trpjeti, to nije istina. Doba korzeta i strogih odjevnih pravila za svaku priliku davno su iza nas. Nestala su kada su nestali i muškarci koji su morali ići popričati s čovjekom u vezi konja.

Ušli smo u doba u kojem je moto anything goes, stoga iskoristite ovu slobodu i formirajte nevjerojatno sjajne i eklektične kombinacije. Prugice i neon. Zašto ne? Čipka i koža? Da, molim. samo vaša kreativnost je granica. Najbolji način da se zateknete ispred ormara čiji sadržaj volite je da svaki puta kada kupujete novu odjeću odaberete upravo one komade koji govore o vama.

No na stranu sa brbljavim komadima odjeće, postoji nekoliko pravila kojih biste se trebali držati želite li da sve sjedne na mjesto prije velike večeri. Važno je napraviti dobru ravnotežu. Znamo da je izlazak doba kada se oblačimo ponešto slobodnije i pokazujemo više kože, ali nemojte dopustiti da pređe u vulgarnost.

Ako želite naglasiti svoju ženstvenost, odaberite duboki dekolte ili kratku suknju, nikako oboje. Kombinacija ova dva moćna oružja, iako možda izgleda privlačno na prvi pogled, nije baš laskava. Erotičnost karakteriztira upravo ono što se ne vidi, stoga ostavite nešto i mašti.

Odličan izbor bio bi uložiti u sjajne trapaerice koje vam pristaju poput druge kože. Možete ih kombinirati sa visokim petama i uskom šarenom majcom. Biti ćete zapravo u potpunosti pokrivene ali pokazat ćete figuru. Dobra masivna ogrliica na goli vrat i smokey eyes sa neutralnim usnama uz dodatak male kožne jaknice i spremni ste. Ako se ne osjećate u potpunosti ugodno u sasvim uskoj odjeći, razmislite o širokoj poluprozirnoj majci koja recimo pada na jedno rame.

Zamislite, izblijedjele traperice, bež top velikog izreza i preko toga prozirna zlatna tunika, krvavo crveni nokti i usne sa  daškom tuša i maskare. Prekrasno. Želite li ipak nešto lepršavije, kako biste mogli dočekati jutro uz plesne pokrete, duga tunika haljina sa printom, stegnuta u struku neutralnim remenom i visoke čizme, koje mogu ili ne moraju biti na petu, učinit će vas božicom podija.

No najprivlačniji faktor u vezi vas tu večer upravo je da ste zadovoljne i sretne, okružene ljudima u čijem društvu uživate stvarati ove uspomene. Stoga obucite ono u čemu se osjećate sjajno. Ne pokušavajte se ugurati u odjeću o kojoj ćete morati brinuti čitavu noć je li sve na mjestu. Nabacite osmjeh, namignite same sebi u ogledalu prije no izađete iz kuće i krenite u potragu za svojom avanturom. Želimo vam dobru zabavu.

Autor: L.K., Foto: Petrenko Andriy/Shutterstock