Crni sako i traperice

žena u trapericama
Žena u trapericama, Foto: Rob Stark/Shutterstock

Napokon je stiglo sunce koje smo toliko priželjkivale. Vrijeme je da se pozdravimo sa debelim pernatim jaknama i teškim kaputima koji su nas čuvali ovog varljivog proljeća. Prebacujemo se u stilsku brzu traku u kojoj kaputiće zamjenjujemo jednom od modnih poslastica, sakoom. Sako je sjajan superheroj našeg ormara koji može spasiti svakojake odjevne kombinacije. Sa kave u lokalnom kafiću možete na poslovni razgovor.

Sako dugo nije bio ženski odjevni predmet, pojavio se kao dio muškog običnog odijela koje je služilo kao poluformalna odjeća za večeru u 19. st. Do 1960ih odjela su obično imala duge repove na sakou, ali odjednom kada je Princ od Walesa naručio sako bez repova on je apsolutno eksplodirao kao praktični i višenamjenski odjevni predmet.

O trapericama možete više pročitati u jednom od prethodnih članaka. Sada ćemo samo spomenuti da one nisu oduvijek bile modni imperativ i jedan od najvažnijih odjevnih predmeta koje posjedujemo. Možemo ih kombinirati na toliko načina da isti par može u jednom tjednu biti na roštilju kod prijatelja i u glamuroznom klubu.

Sako i traperice se vole. Dolaze sa suprotnih strana društvene ljestvice. Sako sa vrha iz visokih slojeva društva , a traperice se probijaju na scenu iz najdubljih mračnih hodnika rudnika. Zajedno tvore zanimljvu proturječnost koja ne može proći nezapaženo.

Oba odjevna predmeta poprilčno su se izmjenila. Sako koji je obično bio crn, ili eventualno plav ili tamnosiv, danas pršti u svim bojama. Želite li podići svoje odjevne kombinacije sa stilom, pokušajte sako boje šampanjca. Želite li u njemu sjediti na livadi na pikniku, odaberite onaj u nekoj neobičnoj otkačenoj boji. Posebno moderne ove sezone su i sve pastelne boje koje će izgledati sjajno i u mat i u sjajnoj varijanti.

Ova godina nam je na velika vrata vratila i preotimanje muških odjevnih kombinacija i njihovo uklapanje u svijet meke ženstvenosti. Svakako ženska varijacija odijela je nevjerojatno moćna u paleti zavođenja. Želite li pak staviti i još malo šlaga na ovaj slasni kup uzmite fino krojeni sako i uparite ga sa potpuno tamnim trapericama, ili svijetlijim i poderanim za notu bunta.

Nadamo se da ćete se zabaviti i poigrati se sa bojama, teksturama i uzorcima. Nemojte se bojati eksperimenta. Crni sako i menta zelene traperice. Zašto ne? Može i obratno, obična bijela ili statement majca i spremne ste za polazak. Ostanite nam odvažne i moderne.

Autor: L.K., Foto: Rob Stark/Shutterstock