Održavanje crvene boje kose

crvena kosa

Crvena boja kose pripada među modernije boje te je najčešće vrlo teška za održavati kako bi izgledala što ljepše, njegovanije i privlačnije. Da bi crvena boja bila što zanosnija i kako bi došla do punoga sjaja, potrebno joj je pridodati puno pažnje.

Žene koju crvenu boju shvaćaju olako, često su svjedoci kako boja svakim pranjem postaje sve blijeđa te se javljaju mnoga nezadovoljstva.

Upravo zato treba izbjegavati neprofesionalne boje, a što više koristiti profesionalne koje su same po sebi puno kvalitetnije, bogatije reflektirajućim česticama te i dugotrajnije na kosi.

Kod većina žena crvena boja počinje blijediti te više postaje narančasta nego crvena. Tako narančastoj boji najčešće pogoduju vremenske prilike i utjecaji poput sunčeve svjetlosti ili morske soli.

Zato bi se crvenokose žene trebale u potpunosti posvetiti njezi kose. Tokom cijele godine preporuča se korištenje šampona koji su namijenjeni obojanoj kosi te poslije šampona regeneratora koji obojanu crvenu kosu čine postojanijom, mekšom i sjajnijom.

Također se jednom u tjedan dana preporuča korištenje maske za kosu koja treba biti hidratantna kako bi se vratila sva potrebna vlažnost u tretiranu kosu.

Osim šampona, regeneratora i maske, prirodna ulja za kosu isto nose svoj dio uloge u svrhu njege. Redovitom primjenom dragocjenih ulja vašoj crvenoj kosi ćete vratiti mladenački sjaj, mekoću i izgled, a broj ispucanih vrhova će biti sve manji.

Nakon nekog vremena, odnosno mjeseci svaka obojena kosa blijedi pa bi bilo vrlo dobro kada biste koristili kreme u boji koje će definitivno vratiti izgubljenu boju. U takve kreme pripadaju preljevi za kosu koji su vrlo slični maskama no imaju čak i više vitamina te minerala.

Svoju crvenu kosu nemojte pretjerano izlagati visokim temperaturama te kemijskim tretmanima kako je ne biste dodatno oštetili i kako bi bila što zdravija. Umjesto toga, prakticirajte viklere bez sušenja. Preporuča se nošenje debelih viklera oko 12 sati za najbolje rezultate te za postojane i zanosne kovrče.

Autor: A.B., Foto: Zoom Team/Shutterstock