Kako se brzo našminkati

šminkanje

Još malo i morate biti spremni, jer vaš dragi već lagano cupka pred vratima i čeka da izađete van. Sigurno ste sve ostavili za zadnji trenutak i sada vas već lagano hvata panika, jer ne znate kako bi se odjenuli, koju frizuru složili i koju šminku stavili. Paniku ćete najbolje izbjeći ako se odlučite za plan u kojem će se nalaziti detalji vašeg savršenog izgleda.

Osim plana koji je potreban kako bi izbjegli nepotrebnu raspravu s dragim oko vječnog kašnjenja, potrebna vam je i brzina kako bi u kratkom vremenu mogli od sebe učiniti kraljicu glamura. Možete li zamisliti da ste gotovi sa šmikanjem za samo 5 minuta?

Upravo tako, zahvaljujući vizažistima diljem svijeta postalo je moguće od sebe napraviti sasvim drugačiju osobu i to za samo nekoliko minuta. Kako bi se mogli našminkati za samo 5 minuta, uz sebe uvijek imajte najpotrebnije. Koliko samo vremena potrošite dok pronađete željenu maskaru u moru šminke koja vam i ne treba.

Zato uz sebe nosite samo najvažnije, a bilo bi dobro pri ruci imati sjenila zemljanih tonova, rumenilo u kremi te korektor i posvjetljivač u jednom. Kada započinjete sa šminkanjem prvo morate staviti puder, a kako bi ga što brže i lakše nanijeli najbolje je navlažiti jastučić i dobro ga iscijediti te umočiti u puder.

Pogledajte video koji će vam pomoći da se našminkate za samo 5 minuta.

Ako niste sigurni da ste sve uspjeli sakriti, posegnite za korektorom koji će sakriti najsitnije nepravilnosti. Korektor nanesite pomoću štapića laganim potezima. Sjenilo za oči najbrže ćete staviti pomoću četkice. Spremate li se za večernji izlazak stavite tamnije nijanse uz rub oka, a svjetlije iznad tamnije u širem sloju.

Kako biste bili brži, a i manje griješili, dok stavljate maskaru prstom jedne ruke podignite obrvu i stavite maskaru odozgo prema gore. Usne možete našminkati samo ružem ili sjajilom za usne što će biti brže, a možete staviti i olovku u nijansi kao što je boja ruža. Na kraju se nasmiješite i stavite malo rumenila.

Autor: S.Š.. Foto: coka/Shutterstock