Kako sačuvati mladost

tajna mladosti

Kako će vaša koža izgledati kada doživite starost ovisi samo trećinu o genetici, a ostatak rezultata ovisi o vama samima, na koji način ste ju njegovali, te kako ste se odnosili kroz život prema njoj. Zato smo vam u nastavku pripremili par savjeta koji će vam pomoći da vam koža u zrelijoj dobi izgleda najbolje što može.

Posebnu pažnju na vašem licu treba obratiti na najkritičnije dijelove, kao što je koža oko očiju koja je najosjetljivija, jer je potpuno tanka, te ispod nje nema masnog tkiva. Stoga što ranije počnite sa primjenom hidratantnih krema koje će hidratizirati ovo osjetljivo područje. Ukoliko su se na ovim osjetljivim dijelovima bore već pojavile, možete ih njegovati sa preparatima na bazi prosa ili soje, koji će napraviti lifting efekt.

Ono što žene najčešće preskaču prilikom njege tijela su vrat i dekolte, koji su jednako tako kritične zone. Svaki dan prilikom njega lica hidratantnom kremom, morate proći i preko vrata i dekoltea, te nahraniti kožu na tim dijelovima. Ukoliko koristite piling ili masku za lice, isto tako ih trebate koristiti i na ovim dijelovima tijela. Ukoliko vam su vam se na vratu i dekolteu bore već stvorile njegujte ih proizvodima za revitalizaciju vrata i dekoltea na bazi retinola, koji će nahraniti kožu i učiniti je glatkom i mekom.

Kako se na rukama ne bi pojavile bore i staračke pjege, tj. kako bi odgodili njihovu pojavu prije svakog izlaženja iz svog doma ruke zaštitite zaštitnim faktorom. Ukoliko su se na rukama već pojavila neka od oštećenja, njegujte ih proizvodima namijenjenim uklanjanju hiperpigmentacije.

Prije spavanja UVIJEK uklonite šminku sa lice, te kožu nahranite hidratantnom noćnom kremom. Nakon dvadesete godine, počnite njegovati i područje oko očiju koje je posebno osjetljivo, te kojem je hidratantna njega najpotrebnija.

Prije izlaganja suncu, svoju kožu zaštitite visokim zaštitnim faktorom, kako bi zaštitili svoju kožu od štetnih zračenja i isušivanja, koje je pogodno za stvaranje bora. Izbjegavajte izlaganje suncu između 10 h ujutro i 17 sati popodne.

Autor: A.Z., Foto: Dmitriy Shironosov/Shutterstock