Mezoterapija lica

mezoterapija

Mezoterapija je još jedan vrlo učinkovit tretman za lice koji pomaže u revitalizaciji kože. Izvodi se tako da s iglom u dublje slojeve kože unose aktivne tvari koje pomažu u njenoj hidratizaciji i obnavljanju. Krajnji rezultat je smanjenje bora, veća elastičnost kože, zdraviji i ljepši izgled. Usporava se starenje kože, nastajanje bora, promjene u pigmentaciji, a ako se vrši na tijelu, mogu se ukloniti i strije i celulit.

Ovaj tretman pogodan je za sve ljude koji žele obnoviti svoju kožu. Važno je samo odabrati pravo mjesto gdje ga izvršiti. Sam tretman nije neugodan ni bolan, ali ako se baš bojite igala, tretman se može provesti i na drugi način. Tada se hranjive tvari u dubinske slojeve kože dostavlja električnom energijom, odnosno impulsima. Ova vrsta mezoterapije naziva se akvaforeza. Odlična je jer uz sve ostalo potiče i limfnu drenažu, odnosno izbacivanje toksina iz tijela, te cirkulaciju.

Učinak mezoterapije

Mezoterapija
Foto: Shutterstock

Mezoterapijom se u dubinske slojeve kože lica dostavljaju vitamini, bjelančevine, antioksidansi i drugi spojevi koji djeluju na obnavljanje, hidratizaciju i pomlađivanje lica. Vitamini potiču stvaranje kolagena, zbog čega koža postaje čvrsta i elastična, a bore na njoj manje vidljive. Antioksidansi štite kožu od vanjskih utjecaja te sprječavaju starenje. Obnavljaju se i stanice kože, potiče stvaranje novih.

Uz to, mezoterapijom se smanjuju pigmentacijske promjene na koži, baš kao i smanjene kapilare. Duboko prodiranje aktivnijih tvari dovodi ih na lice mjesta gdje najbolje mogu djelovati, stoga su najaktivniji na važnim, ciljanim područjima.

Zbog toga se prije ovog tretmana svakome odredi individualno stanje kože i potrebe za raznim aktivnim tvarima, koje se prilagođavaju licu klijenta. Zato je mezoterapija vrlo učinkovita, pogotovo ako se provodi više puta.

Mjere opreza kod mezoterapije

Budući da mezoterapija tako učinkovito djeluje na kožu, treba pripaziti da je u prvo vrijeme ne izlažemo nikakvom dodatnom stresu. Odmah nakon tretmana treba potpuno izbjegavati izlaganje UV zrakama, pa izlazak na sunce mora biti ograničen. Treba i pripaziti da se ne pojave alergijske reakcije ili podljevi, nakon čega treba potražiti pomoć stručnjaka. Mezoterapiju ne bi smjele provoditi trudnice i ljudi koji pate od autoimunih bolesti ili nekih zaraznih bolesti, poput infekcija kože, herpesa i slično.

Ako se odlučite na ovaj postupak, vrlo je važno da ga obavite kod provjerene, stručne, verificirane osobe, za koju ste sigurni da radi s kvalitetnim proizvodima, kako bi se bilo kakve izbjegle nuspojave ili infekcije.

Autor: V.B., Foto:office469/Pixabay