Kako reći hvala

hvala

Kako veza ne bi upala u kolotečinu i bila na kraju dovedena u pitanje, voljenim osobama moramo pokazivati koliko nam je stalo do njih. Mnogi će misliti da je za to potrebno puno energije i truda, ali nije! Trebate cijeniti partnerov trud, namjere i postupke i to će ostaviti puno veći pozitivan učinak no što mislite.

Ako se malo osvrnete oko sebe, na ulici, u tramvaju, na trgu možete samo vidjeti zabrinuta lica i stres. Poslovni život, financijska situacija i ostalo utječu na naše odnose u privatnom životu.

Zaboravili smo ljudima kada je potrebno reći “hvala!”. Svi smo mi ponekad nervozni i mušičavi, no svi mi moramo ponekad drugima reći “hvala” i to uz osmijeh. Isprobajte ovo i vidjet ćete da ćete vi u prvom redu, biti mnogo sretniji, percepcija o vama će se promijeniti, a odnos vas i partnera će biti bolji.

Nemojte podcjenjivati trud koji ljudi oko vas ulažu nego pokažite da to znate cijeniti. Tako razvijate više suosjećanja za društvo oko sebe i međuljudski odnosi će se sigurno na taj način popraviti.

Zahvalnost za nešto oslobađa osjećaj sreće kod onog koji ga daje i onoga koji prima zahvalnost. Danas previše stvari uzimamo zdravo za gotovo, one su za nas tu i jednostavno se podrazumijevaju. Zaboravljamo da je za njih potrebno uložiti energije i truda i da je na nama da na njima budemo zahvalni.

Kada govorimo o vezama, mnogi parovi se s vremenom počnu uzimati zdravo za gotovo i onda se pitaju što se događa, zašto nema ljubavi? Znaju da u vezu treba ulagati truda, ali ipak, to se negdje izgubi. Podrazumijevamo da netko treba taj dan skuhati ručak, da partnerica treba očistiti stan, ali ne podrazumijevamo da se trebamo za to zahvaliti. Zahvala je u tom slučaju samo znak da vi doista cijenite njegov ili njezin trud za sve što radi.

Autor: S. G., Foto: Ammentorp Photography/Shutterstock