Kako pravilno nanijeti ruž za usne

nježna boja ruža

Ruž za usne nezamjenjiv je u ženskoj kozmetičkoj torbici, no znate li od kuda potječe i kako ga pravilno nanijeti da biste dobile najbolji mogući rezultat. Riječ ruž dolazi od francuske riječi rouge što znači crveno, jer su se svi ruževi do druge polovice 20. st. proizvodili uglavnom u nijansama te boje.

Već 5.000 godina ruž je žensko ne tako tajno, a opet neodoljivo, oruđe zavođenja. Žene u dolini Inda i Egipčanke mrvile su drago kamenje, kukce i alge kako bi dobile crvenkasti pigment kojim će potom isticati usne. Kao što je znanje moć tako je neznanje slabost. Miješale su pigmente sa bromom i jodom što je rezultiralo mnogim bolestima kao posljedicama trovanja ovim elementima.

Zapravo zanimljivo je kako su žene pri upitu što im je najviše nedostajalo u vrijeme oskudice tokom Drugog svjetskog rata odgovorile upravo ruž. Ako ste uspjele odabrati savršenu nijansu ruža za sebe obavile ste velik posao. Malo maskare i boje na usnama sve je što vam treba da podigne svaku kombinaciju stepenicu više.

U nastavku pogledajte kako nanijeti ruž boje breskve.

Znate li što sve sačinjava vaš ruž i koji to divni sastojci vaše usne održavaju mekima. Ruževi su zapravo pigmenti pomiješani sa biljnim voskom, liposomima, maslacom afričkog drveta, vitaminom E i UV filterima kako bi očuvali mladolikost vaših usana i spriječili prerano starenje, jer je lice neprestano izloženo ultraljubičastom zračenju.

Provjerite kako staviti ruž za usne uz pomoć kista.

Nanošenje ruža na brzinu ponekad je neizbježno no nalazite li se kod kuće ipak pokušajte posvetiti malo više vremena šminkanju usana. Dakle lice vam je čisto. Nanijeli ste hidratantnu kremu. Možda već i podlogu. Obrišite podlogu sa usana i nanesite malo balzama i malo pudera u kamenu. Oslonite ruku na čvrstu podlogu i pažljivo ocrtajte usne bojom identičnom boji ruža ili prirodnoj boji usana kako biste spriječili razlijevanje ruža tijekom dana.

Možete nanositi ruž na uobičajen način samo prelaskom stickom preko usana no želite li maksimalnu preciznost pri nanošenju tamnijeg ruža iskušajte nanošenje kistićem. Ovaj način vam jednostavno dopušta veću slobodu i manipulaciju bojom. Za kraj odstranite višak tako da među usne položite maramicu ili stavite usne oko prsta i povučete. Ovaj mali trik će vam pomoći da odstranite ruž sa onog djelića usana koji bi se mogao preslikati na zube.

Niste li vješte u stavljanju ruža, nema problema. Sve  je to samo stvar prakse. Isprobajte razne boje i nijanse, možete se poigrati mat i sjajnim ruževima ili kombinacijom ruža i sjajila. Sjajilo ili nešto svjetlija nijansa ruža na sredini usana ostavlja dojam punoće. Pošaljite svijetu sočan poljubac savršenim usnama.

Autor: L.K., Foto: Ersler Dmitry/Shutterstock