Ležerna punđa, frizura za svaki dan

žena s ležernom frizurom
Žena s ležernom frizurom, Foto: Luba V Nel/Shutterstock

Danas možete pronaći zaista svakakve frizure pomoću kojih možete zablistati u bilo kojim situacijama, bilo da se radi o svečanim prilikama kao što su svadbe, dočeci, ili možda neka posebna večera.

Danas zasigurno nije problem naći idealnu frizuru kojom možete ostaviti najbolji dojam na sve prisutne i koja će vam savršeno odgovarati. Od svih tih frizura uvijek su se najviše izdvajale upravo punđe koje možete nositi na velik broj načina.

Punđa kao frizura postoji već jako dugo, a kako i ne bi kada se radi  o jednoj od zahvalnijih frizura pomoću kojih možete ostaviti pozitivan dojam u bilo koje doba dana. Postoje klasične punđe koje su uvijek najviše odgovarale svečanim prilikama te isto tako i poslovnim sastancima.

Pogledajte kako napraviti ležernu punđu.

Za njih se najviše odlučuju sve one žene koje vode računa o svom izgledu i koje najviše naginju klasičnom, odnosno poslovnom i prije svega neutralnom stilu. Za njih ne treba puno vremena, a ako ih ne znate sami napraviti tu je uvijek stručna pomoć vašeg frizera koji će vam pomoći na vašem putu do željenog izgleda.

Osim klasičnih punđa svakako treba izdvojiti i one ležernije koje nekako najviše odgovaraju mlađoj dobnoj skupini. Za sve one koji ne znaju radi se prije svega o ležernim frizurama s kojima ćete uvijek izgeldati dotjerano, ali ne previše, kao da niste previše vremena potrošili na samo sređivanje.

Za ležerniju punđu vam prije svega treba kovrčava kosa, a ako nemate prirodne kovrče, ili niste napravili minival, tada vam kosa treba biti razbarušena i pomalo natapirana. Kako ne bi bilo previše komplicirano najbolje je odmah nakon pranja samo posušiti kosu i pomalo je razbarušiti, dakel bez ubičajenog ravnanja.

Nakon toga zavežite kosu u rep s tim da ga trebate podignuti malo više. Rep vežite tankom gumicom, a kada ste zavezali uzmite još jednu gumicu i počnite izvlačiti kosu, ali ne do kraja. Najbolje je stati negdje na pola puta i zatim ono što vam je ostalo zakačiti s manjim ukosnicama.

Rezultat će biti frizura koju možete nositi na posao, dakle za svakodnevne prilike, a najbolje do svega što vam za nju neće trebati puno vremena kako bi ju napravili.

Autor: S.Š.