Postojani i visoki rep za sve prilike

podignuti rep

Željeli biste imati neku jednostavnu frizuru no ne znate kako je složiti, a da opet izgled glamurozno i prekrasnu za posebnu priliku na koju ste pozvani ili ste odlučili ići? Ne morate se brinuti jer i za to postoji pravo riješenje, a to je visoki rep koji itekako mopže biti postojan.

Dovoljno je samo imati nešto dužu kosu kako bi njezina dužina bila lijepo istaknuta, i naravno, da je kosa zdrava bez oštećenih vrhova jer u repu oštećeni vrhovi tek dolaze do punog izražaja.

Za početak je zato bitno otići kod frizera samo kako bi vam pravilno ošišao vrhove, no ako ste i vi vješti u tome, slobodno možete uzeti škare u ruke i precizno skraćivati kosu po nekoliko centimetara koji nisu okom toliko primjetni.

Pogledajte kako složiti visoki rep s uvojcima.

Zatim kosu isperite te ju njegujte nekim šamponom koji će joj vratiti i podariti zdravi sjaj. Poslije šampona upotrijebite regenerator koji je također namijenjen suhoj kosi kako bi vam se vlažnost u potpunosti vratila.

Nikako nemojte zaboraviti i na njegujuću hidratantnu masku za kosu u kojoj je jedan od glavnijih sastojaka ulje od argana koje će kosi učiniti veliku uslugu. Ostavite da maska djeluje nekoliko minuta te je potom isperite toplom vodom.

Za kraj ispiranja se poslužite hladnom vodom jher pomoću hladne vode molekule kose se zatvaraju te se dobiva zaista nevjerojatan sjaj kose.

Kosu isfenirajte dobro kako bi bila savršeno ravna, a ako vam se slučajno ne da fenirati je, upotrijebite peglu za kosu. Ipak pazite da temperatura ne bude previsoka kako kosa opet ne bi bila oštećena.

U tome će vam pomoći zaštitni sprej protiv topline kojeg treba nanijeti prije peglanja.

Na red dolazi glavna frizura, a to je visoko podignuti rep. Podignite ga najviše što možete, no ne pretjerujte kako bi frizura bila što ljepša i svečanija.

Četkom počešljajte svaku vlas i zagladite kosu te koristite i njegujuća ulja koja ćete staviti po kosi.

Čvrstom gumicom pričvrstite rep kako bi što dulje trajao i izdržao. Možete koristiti i ukrasne gumice uz boje odjeće ili cipela kako bi sve bilo u skladu.

Autor: A.B., Foto: KULISH VIKTORIIA/Shutterstock