Kako postići kovrčavu kosu

kovrčanje kose
Kovrčanje kose, Foto: VladGavrilof/Shutterstock

Želite imati slatke male kovrče za posebne prilike, nije nikakav problem dovoljno je samo malo spretnosti i naravno volje. Naravno za sve one kojima se to ne da raditi tu su i frizerski saloni koji će vam složiti lokne iz snova. Međutim želite li sami pokušati, slijedi nekoliko korisnih činjenica koje će vam olakšati put do željenog izgleda. Slijedi nekoliko zanimljivih informacija.

Dakle želite li se sami pozabaviti sa loknicama, nakon pranja kosu posušite samo ručnikom i nanesite pjenu za učvršćivanje. Ako želite malo veseliji izgled, uvijajte kosu u različitim smjerovima putem uvijača različitih veličina.

Nakon što ste uvili kosu uzmite fen i dobro posušite kosu. Nakon nekoliko sati skinite uvijače i prstima dobro istrljajte vlasište te rasporedite lokne onako kako želite da izgledaju. Ovisno kakav styling želite.

U slučaju da želite trajnije kovrče, možete napraviti minival, s tim da njegovo trajanje najviše ovisi o načinu na koji su loknice napravljene. Treba voditi računa o tome da rezultat minivala ne moraju uvijek biti sitne kovrče i izgled isušene kose.

Za najbolji mogući izgled uvijek se preporuča frizerski salon na dobrom glasu koji koristi vrhunske proizvode i koji će pravilnim preparatima tretirati vašu kosu kako bi postigli željene kovrče.

Foto: VladGavrilof/Shutterstock