Odvažna undercut frizura

undercut frizura
Undercut frizura, Foto: Angela Hawkey/Shutterstock

Jedan dan ste imale malo vremena za sebe, napravile ste hladan sok i krenule  malo u čišćenje stana. Odjednom ste naletjele na nešto, albume sa starim fotografijama.  Nasmiješile ste se, ponijele ga na balkon, podigle noge na drugu stolicu i krenule se malo prošetati ulicom sjećanja. No tada ste gledajući fotografiju za fotografijom shvatile da godinama imate već jednaku frizuru.

U misli vam se uvukla sumnja da ste upale u rutinu i kolotečinu i odjednom se javila silna potreba da malo protresete stvari. Zašto i ne biste? Jednom se živi pa ovoga puta kada se zateknete na frizerskom stolcu odaberite nešto u potpunosti drugačije. Neka vaš odabir bude odvažan i u skladu sa posljednjom riječju u frizerskim trendovima. Zašto ne biste odabrale undercut frizuru?

Kako to da smo sa zalizanih stilova i fen frizura prešle na romantične kovrče i onda odjednom uklizale u opasni i buntovni undercut. Možeto to nazvati umjetničkom slobodom koju si frizeri uzimaju, ali istina je zapravo da će u slijedećoj sezoni biti moderno nešto potpuno drugačije no što je u ovoj tako je i romantika mutirala u bunt.

Ova frizura potekla je od subkultura kao što su punk, rock i gothic i njima pripadajućeg stila života. Nema razloga zašto bi žena trebala biti privlačna samo kao krhka leptirica sa mekim kovrčama. Ova frizura zapravo inkorporira u sebe i ovu stranu i savršeno prikazuje ono što svaka od nas istodobno jest. Profinjena i divlja.

Undercut frizura nije ona koju ćete moći izvesti same, potreban je posjet provjerenom frizerskom salonu. Radi se o tome da se polovica glave izbrije mašinicom ili se ošiša vrlo kratko dok na drugoj polovici dužina može varirati, Neke djevojke se ipak odlučuju da će ostatak kose rezati na dužinu od nekoliko centimetara koju će tada moći stilizirati u zanimljive repiće no neke odlučuju ostatak kose ostaviti netaknute dužine i poigravati se sa bipolarnom prirodom ovoga stila.

Na vama izbor koju dužinu ćete ostaviti odlučite li se za undercut frizuru. Ako niste sigurne koliko ste hrabre, ostavite je za početak dužom kako biste mogli prekriti obrijani dio u situacijama u kojima ta frizura možda neće biti primjerena. Uvijek se možete vratiti iznova u salon odlučite li se ipak za nešto dramatičniju ljetnu verziju ove frizure. Uživajte u svojoj novoj frizuri i neka ona bude znak velikih i pozitivnih promjena. Sada kada imate frizuru ratnice upamtite svijet je vaš, krenite u njegovo osvajanje.

Autor: L.K.  Foto: Angela Hawkey/Shutterstock