Večernje torbice

vecernje-torbice

Što zapravo predstavlja fetiš ženama diljem svijeta. Dakako torba, mala, velika, večernja torbica, torba za posao itd. Vjerujemo da bi se nabrajanje nastavilo unedogled. Laici bi rekli čemu takva drama, potrebna je jedna torba da spremimo stvari i ništa više, dovoljno kako bi mogli izaći van sa svim potrebnim. Međutim…

Danas pored klasičnih hlača, košulja, žena treba imati i torbu koja ide uz određene odjevne kombinacije. Znači kad idete na posao, tada ćete uzeti klasičnu veliku torbu gdje možete spremiti spise i male preparate.

Kad se idete naći sa prijateljima na kavu, uzet ćete torbu koja će pasati uz vaš casual stil koji ste odjenuli taj dan. Međutim kad idete navečer van znači kada je u pitanju noćni look, kad uvijek stavite malo više šminke, naglasite svaki detalj na sebi koliko treba, tada nosite torbe za koje smatrate da će vam odgovarati.

Kada nosite male torbice?

Vjerojatno neki od vas o tome nisu razmišljali dok nisu bili pozvani na svadbu, feštu itd. Dakle to su torbice koje realno ne možete nositi svaki dan iz jednostavnog i očitog razloga, a to je da vam u takve torbice stane možda jedna kemijska olovka, ruž za usne i nešto sitno gotovine.

Dakle vidi se poprilično jednostavan razlog zašto takve torbice nosite samo u određenim prilikama. To su torbe koje trebaju podići vašu eleganciju, odnosno dati joj onaj završni detalj kako bi izgledali onako kako ste zamislili.

Nekad su te torbice bile uglavnom u obliku pisma, odnosno kuverte na preklop. Danas takve torbice dolaze u raznim modelima. Može se slobodno reći kako su dizajneri dali sve od sebe kako bi i ti mali modni dodaci bili in i zanimljivi.

U zadnje vrijeme se može vidjeti puno večernjih torbica sa zakovicama, odnosno metalnim dodacima koji su prišiveni na vanjsku stranu torbice. Na taj način žena koja nosi takvu torbicu i dalje izgleda elegantno, a ujedno i pomalo buntovno.

Isto tako ako malo bolje pogledate po dućanima vidjet ćete kako postoje torbice sa ručkom, dizajnirana tako da se može nositi u ruci i na ramenu sa slatkim remenčićima na kojima su naredani zlatni i srebrni kamenčići. Zatim torbice koje više liče na pernicu nego na torbu, takve torbe idu uz dosta elegantnu kombinaciju.

Večernje torbice ne nosite svaki dan, ali kada se spremamo za izričito svečanu priliku tada vam postaju jedna od neophodnih stvari koje morate imati.

Imajte na umu da torbe predstavljaju stil, osobnost i raspoloženje i ako želite izgledati elegantno tada je najsigurnije da to bude večernja torbica bila ona jednostavna, crna ili sa nekim detaljima po sebi, pogriješiti nećete.

Autor: S.Š.  Foto: M. Unal Ozmen/Shutterstock