Kako pomladiti šake prirodnim putem

lijepi dlanovi
Lijepi i njegovani dlanovi, Foto: Dmitri Mihhailov/Shutterstock

Ovo su vježbe uz koje možete spriječiti starenje vaših ruku ili dapače pomladiti ih ako su već poprimile znakove starenja poput naboranosti, izbrazdanosti ili olabavljenja kože. Vježbe za šake su lagane, traju kratko i možete ih odraditi bilo gdje. Jedino ih ne smijete zaboraviti raditi. Dva puta dnevno je obavezno pa je savjet da preko dana ukradete malo vremena ako ste zauzeti, a navečer jednostavno kad gledate televiziju napravite vježbu. Potrebno je tek nekoliko minuta.

Napravite cijeli tretman, dvaput dnevno na jednoj i drugoj ruci. U roku četiri tjedna trebali bi početi vidjeti promjene na rukama Maknite sav nakit sa svojih ruku. Uzmite malo kreme za ruke i brzo je utrljajte na prste i šake, s jedne i druge strane. Započnite vježbu.

Korak 1

Neka vam lijeva ruka leži nisko na trbuhu dok sjedite. Prste desne ruke stavite na članke blizu korijena kažiprsta lijeve ruke. Kliznite prstima po ruci, pritisnite nježno ali čvrsto i stanite malo iznad ručnog zgloba. Sada stavite prste na središnje članke te ponovo pritisnite i kliznite prstima do istog mjesta – malo iznad ručnog zgloba. Ponovite isto počinjući sa članaka blizu malog prsta. Ponavljajte postupak najmanje tri puta.

Korak 2

Sa palcem i prva dva prsta desne ruke uhvatite svaki prst lijeve ruke od njegovog korijena i masirajte ga sve do vrha. Ne zaboravite masirati nokat i područje sa strane nokta. Izmasirajte svaki prst. Naravno, i palac.

Korak 3

Okrenite lijevu ruku i uhvatite je tako da vam je palac desne ruke na njenom ručnom zglobu tj. na početku dlana, i to ispod malog prsta. Ostali prsti su na okrenutom gornjem dijelu lijeve šake, kao da vam je desna ruka škripac s kojim ste uhvatili lijevu ruku.

Kliznite palcem preko dlana lijeve ruke prema malom prstu i stanite baš na njegovom početku. Zatim, stavite palac na sredinu ručnog zgloba, na početku dlana, i tako masirajte cijeli dlan, uvijek završavajući pri korijenu prstiju. Naposljetku, počnite blizu palca, te idite po unutarnjem dijelu palca do njegovog vrha. Ako ste dobro napravili, onda ste izmasirali cijeli dlan, uključujuci i palac.

Korak 4

Na kraju, uštipnite se palcem i kažiprstom u području izmedu lijevog palca i kažiprsta. Trebali bi osjetiti desni palac i desni kažiprst kroz tanku kožu na ovom dijelu šake. Nježno masirajte nekoliko trenutaka. Ovo može malo boljeti u početku, zato radite polako i kada jako zaboli stanite.

Foto: Dmitri Mihhailov/Shutterstock