Kako odabrati putnu torbu

torba na kotače
Torba na kotače, Foto: Pressmaster/Shutterstock

Putna torba je posebno važan dio opreme kada planirate putovanje. Ne samo što mora zaštititi stvari koje se u njoj nalaze, ona ujedno mora biti praktična i laka za rukovanje. Putna torba vaš je najbolji prijatelj tijekom raznih putovanja. Upravo ona mora biti vaš saveznik. Prije kupovine nove torbe bilo bi dobro uzeti u obzir nekoliko važnih informacija. Treba napomenuti kako nije dobro naprečac donositi odluke, pogotovo ako kupljenu torbu želite imati još neko vrijeme.

Prvo o čemu treba razmisliti je koliko veliku torbu želite kupiti. Naginjete li više malim, ili malo većim torbama. To naravno ovisi o tome odnose li se vaša putovanja na kraće ili duže boravke. Nakon što ste odlučili o dimenziji torbe, dobro razmislite koje su vam financijske mogućnosti.

Daljni koraci ovise o tome koliko možete izdvojiti za željenu torbu. Kada ste utvrdili dozvoljenu količinu novca koji smijete potrošiti krenite u određene dućane po svoju novu torbu. Ne treba posebno naglašavati kako je kod većih modela uvijek najbolje kupovati one koji na sebi imaju kotače.

Nije svejedno hoćete li tešku torbu gurati preko cijel0g aerodroma, ili ćete ju nositi. Kotači moraju biti čvrsti, oni jednostavno trebaju izgledati uvjerljivo kao da će vas moći služiti još dugo. Najbolje bi bilo da uzmete torbu s police, stavite ju na pod i pokušate malo voziti.

Vrlo vjerojatno ćete nakon kratkog vremena biti sigurni je li to torba za vas. Daljnja odluka ovisi o tome naginjete li više platnenim torbama, ili modelima od čvršćeg materijala. Brojni putnici složili su se kako obadva materijala mogu biti dobra ako je cijela torba složena kvalitetno.

Nažalost ako često putujete avionom tada znate da osoblje koje radi na odjelu s prtljagom baš i nije nježno. Upravo iz tog razloga tražite što čvršću torbu bez ijedne greške savršeno šivanu. Ako niste sigurni uvijek možete za savjet pitati prodavača.

Nikako nemojte zaboraviti odabrati torbu koja će vam odgovarati i po boji. Ipak kupujete nešto na duže vrijeme i bilo bi dobro kada bi pored sebe imali modni dodatak koji će se na savršeni način uklapati uz vaš stil odijevanja, a uz koji se nećete sramiti.

Autor: S.Š. Foto: Pressmaster/Shutterstock