Cvjetne haljine, pravi vjesnik proljeća

žena u cvjetnoj haljini
Žena u cvjetnoj haljini, Foto: InnervisionArt/Shutterstock

Iako je cvijeće zahvalan modni detalj na koji možete računati tokom cijele godine, nekako ipak najbolje odgovara upravo toplim mjesecima kada se polako slaže na stranu toplija roba, a izvlače svi odjevni predmeti od laganijeg i lepršavijeg materijala. Zima je već duže vrijeme sinonim za tamnije i neutralnije boje s ponekim izletom u malo toplije boje, dok su sva ostala godišnja doba obilježena veselijim bojama na kojima prevladava puno detalja.

“Djeca cvijeća” poznat termin nastao tijekom sedamdesetih ponovno se vraća i zauzima vrh modnih pista. Zapravo neki bi rekli kako nikada ni nije nestao nego je oduvijek bio konstanta sa sposobnošću prilagodbe svakom novom trendu koji bi se pojavio.

Cvijeće, cvijeće i samo cvijeće. A kako i ne bi kada svaka osoba koja na sebe obuče nešto što po sebi ima spomenut detalj jednostavno oživne i počne isijavati neku posebnu energiju. Kao najzahvalniji komad odjeće koji se može nositi sa cvijećem gleda su upravo na haljine.

Postoji puno modela prilagođenih svakome i za svačiji ukus. Treba izdvojiti nekoliko najpopualrnijih modela s kojima možete oduševiti sve prisutne i pokazati kako znate nositi vesele detalje. To su haljine s kratkim rukavima, dugim rukavima, haljine na naramenice i sve ostale.

Od ponuđenih najviše ima kreacija koje su šivane tako da su na gornjem dijelu uže, a onda se polako počinju širiti prema dole u obliku zvona. Spomenuti modeli najviše su prilagođeni mlađoj populaciji, ali isto tako i ostaloj dobi koja se želi osjećati kao nekada.

To su haljine s trakicama i ostalim modnim dodacima. Haljine s dugim rukavima, malo uže na području struka pravi su odraz elegancije i najbolje odgovaraju ženama koje naginju klasičnijem načinu odijevanja i koje se smatraju ljubiteljima elegancije.

Volite li više kombinaciju svakodnevnog izgleda usklađenog s poslovnim obavezama, nećete pogriještiti ako se odlučite za haljinu s kratkim ili poludugim rukavima s remenom. Upravo će on dodati dozu elegancije koja nedostaje, a opet s druge strane cvjetovi na haljini dati će vam potrebnu svježinu.

Cvijetne haljine sinonim su za lepršavost i upravo zbog toga idealne za tople dane.

Autor: S.Š. Foto: InnervisionArt/Shutterstock