Kako odabrati pravu nijansu ruža

lijepe usne

Pravilno nanesen ruž za usne može uljepšati i upotpuniti svaki izgled žene. Izbora ruža za usne ima na pretek, a na vama je koji ruž ćete odabrati. No, kako bi bili sigurni da ste odabrali pravu nijansu ruža, koja će odgovarati vašem tipu lica i nijansi kože, u nastavku donosimo nekoliko savjeta.

Ako su vaše usne tanke, pobrinite se da ne koristite tamne ruževe, koji će ih još više stanjiti. Žene s tanjim usnama trebaju birati ruževe u krem nijansi ili nježno ružičastoj nijansi. Takve boje ruževa će tankim usnama sigurno dati punoću koja im je potrebna.

Žene sa svjetlijom puti i plave boje kose bi se trebale odlučiti za ruževe krem, ružičaste i ljubičaste nijanse. Tamnija put zahtijeva svjetlije ruževe pa bi bilo dobro kada bi se toga pridržavali.

Tamna kosa i svjetliji ten će najbolje doći do izražaja ako na usne stavite svijetlo crvenu nijansu ruža. Osim svijetlo crvene nijanse, na usnama ovakvih tipova žena, će najbolje pristajati boja šljive ili brusnice. Tamni ten i tamna kosa s druge strane zahtijevaju ružičastu boju ruža.

Kako bi neutralizirali žutu boju zubi, koristite ruževe u boji mesa. Osim boje mesa, možete koristiti i ruževe u boji trule višnje, jer je zapravo najbitnije da napravite kontrast. Ako želite možete dodati i sjaj na usne, jer vam sjajni efekt može biti od pomoći.

Kako bi ruž savršeno izgledao na vašim usnama, prije nanošenja ruža na usne, nanesite olovku za usne. Neka olovka bude u boji ruža ili za nijansu tamnija.

Uvijek kupujte ruž za usne koji je barem dvije nijanse tamniji od boje vaših usana. Najvažniji kriterij prilikom biranja boje ruža neka budu boja kose i boja kože.

Žene s crvenom bojom kose će najbolje pogoditi ako na usne stave ruž boje breskve. A ovakvi narančasti tonovi ruževa mogu uspješno izbijeliti nijansu zubi.

Crveni ruž je najpopularniji ruž za usne, a važno je samo da izaberete onu nijansu crvene boje koja vam najbolje odgovara. Tamnijem tenu tako najbolje pristaje žarko crvena boja ruža.

Autor: A.Z., Foto: vita khorzhevska/Shutterstock