Kako očistiti kupaonu

čišćenje kupaone

Kupaonica je prostorija u domu koja bi trebala uvijek biti u potpunosti čista radi našega zdravlja. No, koliko god kupaonica čistoće zahtijevala, toliko je i prostorija u kojoj ju je i najteže zadržati. U nastavku vam zato donosimo par savjeta koji će vam pomoći održati svoju kupaonicu što dulje čistom.

Kako bi izbjegli tvrdokorne naslage sapuna na kadi ili na umivaoniku, najbolje je tvrde sapune zamijenite tekućim sapunima! Tekući sapuni su jednako dobri za održavanje higijene, a neće vam ostavljati nepotreban nered.

Kako bi vam kupaonica uvijek izgledala čista i uredna, te kako bi ručnici uvijek bili uredno posloženi i brzo se sušili, trebali bi u kupaonici postaviti kukice za držanje ručnika, na koje ćete jednostavno prebaciti ručnike.

Vlažnim maramicama jednostavno brzim pokretima uklonite nakupljenu prašinu i dlake u kupaonici, bez da nepotrebno vadite usisavač i radite generalku u kupaonici. Vlažne maramice su odlični pomagači za brzinsko čišćenje i održavanje čistoće.

Plastične zavjese koje služe kao zaštita od špricanja vode po kupaoni prilikom tuširanja, trebate nekoliko puta na mjesec prati sa sredstvom za izbjeljivanje. Na taj način pranja ćete ukloniti ostatke minerala, vode i sapuna, a i ono najbitnije je da ćete spriječiti nastanak plijesni i kamenca na zavjesama.

Kada smo kod plijesni, njihov nastanak možete spriječiti jedno na način da vam je kupaonica uvijek suha. To znači da se nakon svakog tuširanja, ili pranja ruku mora pobrisati umivaonik, kada, tuš kabina i pločice, znači sve što je bilo pošpricano vodom. To se može napraviti u samo nekoliko minuta, a smanjuje sate i sate posla čišćenja kasnije.

Postoji i prirododno sredstvo za uklanjanje kamenca i gljivica u kupaonici, a kako ga napraviti provjerite u videu.

Kako se ne bi stvorila kondenzacija, morate držati prozore otvorenima, a ukoliko nemate prozore u kupaonici, morate kupiti dobru ventilaciju. Zavjese za tuširanje, nakon tuširanja razvucite kako bi se što prije posušile.

Napravite red u svojoj kupaoni tako da što više stvari koje stoje u kupaoni lijepo posložite u ormariće. Što manje stvari u kupaoni objesite na kukice, vrata ili stavite na pod, to će vaša kupaonica izgledati čišće i urednije.

Autor: A.Z., Foto: luna4/Shutterstock