Kako nositi harem hlače

Djevojka meditira, Foto: SBremer/Shutterstock

Harem hlače su na velika vrata modnog svijeta ušle još ’80-ih godina prošlog stoljeća kad je glazbenom scenom žario i palio MC Hammer. Od tada pa do danas, svakih se par godina populariziraju.

Mnogi modni kritičari ne toleriraju harem hlače iliti dimije, tvrdeći kako izgledaju smiješno i nisu primjerene za ozbiljnije prigode.

Kao kombinacija hlača i suknje, harem hlače, mogu se nositi u svim oblicima i materijalima. Nekoliko je standardnih modela, dužina može varirati od koljena do gležnja (ovisno o godišnjem dobu), dok prednji vrečasti dio može biti jako ili slabije naglašen, ovisno o ukusu.

Kako su same po sebi upečatljive ovaj tip hlača bi se trebao kombinirati sa jednostavnim topićima, uz eventualno koji komad nakita, najbolji je onaj s etno uzorkom.

Žene svih građa nogu mogu slobodno nositi harem hlače s obzirom da su ležerne i lepršaste, ženama sa jačim nogama će sakriti višak, dok će onim mršavim dati na punoći.

Onim ženama koje imaju puniji gornji dio tijela preporučamo do dobro razmisle prije negoli obuku ovakve hlače. Savjetujemo da ih probate spustiti što je niže moguće kako biste izbjegli isticanje viška kilograma, jer one su ipak prikladnije za žene sa vitkim i uskim strukom.

Kombinirati se mogu sa skoro svim vrstama obuće, posebno sa štiklama ili štiklicama gležnjačama za izlazak ili sa tenisicama za ležernije prigode. Bitno je napomenuti kako štikle izdužuju vizuru nogu, jer ih harem hlače same po sebi skraćuju.

Pri odabiru dimija pripazite na materijal i veličinu. Najzahvalniji materijali su pamuk ili lan, dok će vam se svila pripijati uz tijelo te može izazvati loš efekt. Kako su po definiciji šire od ostalih modela hlača, pazite da ne kupite prevelike.

Udobnost je karakteristika harem hlača koju nitko ne može opovrgnuti. Nosite ih kad su vani visoke temperature, u izlaske ili na poslu (uzmite one koje nemaju puno materijala koji visi kako biste izgledali ozbiljnije). Jedino što je bitno jest da se vi u njima osjećate samouvjereno.

Foto: SBremer/Shutterstock